Російські війська щодня обстрілюють Миколаїв / фото ДСНС

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім поінформував, яким чином спрацювала стратегія винагороди за викриття ворожих корегувальників в Миколаївській області.

Про це він розповів в ефірі інформаційного телемарафону.

"Офіційно вже чотири (корегувальники – УНІАН), яких допомогли затримати люди. Виплати були - 1000 доларів. Але більшість людей просто відмовляється від цих грошей та є навіть такі, що пропонують доплатити за те, щоб піймали корегувальників. Спецслужби працюють - побачите ще", - зазначив Кім.

Кім додав, що для виплати винагороди він використовує власні грошові ресурси.

"Виплати з власної кишені, у нас немає такої статті витрат, як винагорода за корегувальників", - пояснив він.

Голова ОВА зауважив, що від запланованого закриття Миколаєва для проведення операції з виявлення навідників російських окупантів місцева влада не відмовилася. Водночас на питання ведучого телемарафону про дату закриття міста він відповів: "Чим більше ми про це говоримо, тим менше буде ефекту, давайте перенесемо це питання на пізніше", - пояснив Кім.

Крім того, голова Миколаївської ОВА зазначив щодо формату навчання для дітей, який планується з початком нового учбового року в області, та готовності шкільних закладів до очного навчання з урахуванням наявності укриття.

"Це 8-9% шкіл, які знаходяться в більш-менш безпечних районах, плануються до відкриття офлайн, а всі інші будуть онлайн", - акцентував Кіім.

Як повідомляв УНІАН, окупаційні війська щодня обстрілюють Миколаїв та інші населені пункти області.

18 липня голова Миколаївської ОВА Кім пообіцяв платити по 100 доларів тим, хто надаватиме інформацію про навідників окупантів.

20 липня він повідомив, що для проведення операції з виявлення навідників окупантів планується через тиждень-два закрити місто Миколаїв на кілька днів.

Вас також можуть зацікавити новини: