Сергій Шойгу / скриншот

У Росії визнали, що темпи наступу в Україні сповільнилися. А в якості виправдання згадали про захист мирного населення. Нібито РФ намагається "уникнути жертв" серед цивільних.

Такими цинічними заявами відзначився міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу в рамках Шанхайської організації співробітництва.

"В ході "спецоперації" ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари наносяться високоточною зброєю по об'єктах військової інфраструктури Збройних сил України — пунктах управління, аеродромах, складах, укріпрайонах, об'єктах військово-промислового комплексу. При цьому робиться все, щоб уникнути жертв серед мирних громадян. Безумовно, це уповільнює темпи наступу, але ми йдемо на це свідомо", — сказав Шойгу.

Відео дня

Тим часом тільки минулої ночі росіяни обстріляли Запоріжжя, Харків і Дніпропетровську область. В результаті бомбардувань останньої двоє цивільних отримали поранення.

А що стосується темпів наступу, то це відзначили і в британській розвідці. Росія досягає мінімального прогресу на Донбасі ціною великих втрат, а її військо деморалізоване. За даними Генштабу ЗСУ, з моменту повномасштабного вторгнення українські захисники ліквідували майже 46 тис. ворогів. При цьому в Пентагоні ще два тижні тому оголошували ледве не в два рази більше число втрат серед росіян.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: