Максим Жорін висловився про ловіння людей під час мобілізації / колаж з фото УНІАН та скріншоту

В Україні під час повномасштабної війни "мобілізованим" має бути все суспільство - хтось має безпосередньо воювати, а хтось - допомагати.

На перемогу мають працювати абсолютно всі, написав майор Збройних сил України, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін ("Мосе") в Telegram. За словами воїна, ще необхідний "нормальний облік, щоб країна могла мобілізувати тих, кого треба, а не тих, кого вдалось зловити". За його словами, залучати людей до війська потрібно відповідно до того, які вони мають знання та вміння.

"Люди бояться йти в армію, тому що впевненості в системі відбору, підготовки, розподілення задач немає. Щобільше, істерія навколо мобілізації створила купу стереотипів та нереальних небезпек, через які люди стали боятись ще більше…", - підкреслив "Мосе".

Відео дня

У центрі уваги українські новини - мобілізація триває

На початку лютого український парламент у першому читанні підтримав проект закону про мобілізації. Згодом у документ внесли понад 4 тисячі правок. Повідомлялося, що в Україні пропонували запровадити економічне бронювання, але таке нововведення у Верховній Раді "забракували".

29 березня стало відомо, що комітет Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки завершив розгляд поправок до законопроекту про мобілізацію. За словами нардепа Романа Костенка, у другому читанні парламентарі можуть розглянути документ у середині наступного місяця.

Вас також можуть зацікавити новини: