Каховське водосховище після підриву дамби ГЕС показали на відео / скріншот

Обміліле після підриву дамби росіянами у ніч проти 6 червня Каховське водосховище зняли на відео.

На опублікованому в мережі ролику відображено, що тепер замість води там справжня пустеля.

"Просто немає слів", - підписав відео автор.

На дні Каховського водосховища - справжні скарби

Нагадаємо, кандидат історичних наук і гідроархеолог Максим Остапенко розповів, що очікують знайти на дні Каховського водосховища після підриву дамби. За його словами, вода біля Хортиці відійшла десь близько 30-40 м і там вже видно нові острови, які десятиліттями ніхто не бачив:

"Уявіть собі, що ми побачимо у Великому Лузі, це територія, яка мала ширину до 25 км, Межиріччя Дніпра і Конки, ця територія складалася з сотень островів, озер, річок. Більша частина цієї території залишилася недослідженою".

Підрив Каховської ГЕС - останні дані про наслідки

Як писав УНІАН, станом на ранок 20 червня у Херсонській та Миколаївській областях внаслідок підриву росіянами Каховської дамби залишаються підтопленими 23 населених пункти, з яких 17 - на непідкотрольних на цей час Україні територіях.

Напередодні повідомлялося, що кількість жертв від підриву Каховської ГЕС зросла до 18 людей. У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що знайшли тіло ще однієї людини, яка потонула.

"На жаль, загинуло 18 осіб. 14 - від утоплення, 4 - від вогнепальних поранень під час евакуації", - йдеться у повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини: