В зоні ООС на Донбасі "втихомирили" російський БПЛА / ілюстративне фото ssu.gov.ua

В районі проведення операції Об'єднаних сил засобами радіоелектронної боротьби було примушено до посадки безпілотний літальний апарат противника, який перетнув лінію розмежування на Донеччині.

Про це повідомляє офіційний Telegram-канал Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

"Ним виявився БПЛА, який належить до російського багатоцільового безпілотного авіаційного комплексу "Орлан-10", що призначений для ведення розвідки та коректування вогню артилерії. "Орлан-10" виробляє російське ТОВ "Спеціальний технологічний центр" у Санкт-Петербурзі, і цей комплекс стоїть виключно на озброєнні збройних сил Росії", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗнищені будинки, під завалами – люди: на Донбасі бойовики обстріляли селищеУ ТКГ наголосили, що це черговий беззаперечний доказ та документальне підтвердження присутності російських військ, озброєння і техніки на сході України та політичної відповідальності російської сторони за порушення Мінських угод та Комплексу додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню.

Раніше стало відомо, що на Донбасі українські військовослужбовці збили безпілотник окупантів. Пізніше у мережі з’явилися фото збитого безпілотника, на яких було видно палаючі фрагменти апарата.