На фронту змінюються механізми наступів / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що російсько-українська війна переходить у тривалий формат, який потребує об'єднання економічних і оборонно-промислових потенціалів США, ЄС і України.

"Ми перебуваємо на етапі, коли експерти й політики намагаються переосмислити хід війни РФ проти нас. Багато чинників, які раніше вважалися базовими з точки зору проведення наступальних дій, вже не працюють. Бачимо, що кількість накопичення сил на окремому напрямку, що було передумовою успішних просувань у попередніх бойових діях, зараз не є механізмом, що працює. Тому що скупчення військ викликає удар артилерії противника. Так працює ворог, так працюємо й ми", - пояснив експерт в ефірі "Еспресо".

Він зазначив, що наразі відбувається переосмислення підходів щодо ведення бойових дій.

Відео дня

"На тактичному, стратегічному, оперативному рівні відбувається переосмислення підходів щодо ведення бойових дій. Ми переходимо у тривалий формат війни, яка потребуватиме об'єднання економічних і оборонно-промислових потенціалів США, ЄС, України. Цей новий формат поки що складається", - підсумував Згурець.

Війна в Україні - останні новини з фронту

Протягом минулої доби на фронті відбулося 72 бойових зіткнення. Окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку, вони також вели штурмові дії в районах дев’яти населених пунктів.

Збройні сили України вперше фактично підтвердили закріплення на плацдармах на лівому березі Дніпра.

Тим часом втрати Росії у війні проти України вже становлять близько 316 760 (+1140 за добу).

Вас також можуть зацікавити новини: