В цей час повітряна тривога лунала майже у всіх регіонах / Фото: Марина Григоренко

В Івано-Франківській області вийшла з ладу апаратура централізованого оповіщення населення.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"На Франківщині вийшла з ладу апаратура централізованого оповіщення населення. На даний час відсутня можливість централізованого увімкнення сирен та гучномовців. Тому їх вмикатимуть вручну, а на це потрібно більше часу. Тому не скрізь можна почути сигнали тривоги!" - наголосив він.

Відео дня

Так, аби оперативніше отримувати сповіщення про повітряну тривогу, мер закликав місцевих жителів встановити собі додаток "Тривога".

Марцінків нагадав, що також про повітряну тривогу та її відбій він повідомляє у своїх соцмережах.

"Закликаю всіх бути уважними і не нехтувати повідомленнями про повітряну тривогу!", - написав міський голова.

Як писав УНІАН, ввечері, 28 серпня, Росія здійснила масовий пуск ракет з бомбардувальників по низці областей на півночі України. В цей час повітряна тривога лунала майже у всіх регіонах.

Війна в Україні: актуальні дані

Російські війська зосередилися на захопленні Донбасу. Як повідомляв Генштаб ЗСУ вранці, 28 серпня, ЗСУ зупинили наступ окупантів на Слов'янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Напередодні стало відомо про перекидання в Україну добровольчих батальйонів третього армійського корпусу. Таким чином, Путін намагатиметься відновити наступ на Донецькому напрямку, де просування противника застопорилось, а частину кинути на південь в очікуванні контрнаступу ЗСУ.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни сумніваються, що нові добровольчі батальйони переламають хід війни і якось суттєво вплинуть на існуючу ситуацію.

Наразі, на думку аналітиків, у Росії немає сил штурмувати українські позиції в Херсонській області – наступальний ресурс РФ "деградував".

З початку повномасштабного вторгнення ЗСУ знищили вже 46 750 окупантів і тисячі одиниць ворожої техніки.

Вас також можуть зацікавити новини: