За пі вроку війни плани Кремля скоротилися до спроб утримати південь України / фото Генштабу

На південному напрямку путінські війська "встали на вилку", оскільки їх сили й  засоби вже далеко не ті, що були на початку військової кампанії.

Про це заявити радник голови ОП Олексій Арестович в інтерв'ю публіцисту Юлії Латиніній.

Вони [окупанти] зараз знаходяться в положенні, що куди б вони не сіпнулися – вони зазнають поразки. Залишаться на місці – зазнають поразки, спробують знову перекинутися – зазнають поразки – зазначив він.

Арестович зауважив, що за пів року повномасштабної війни ми побачили скорочення планів Кремля, щодо України. Від захоплення всієї України до спроб утримати південь. І додав, що без взяття Києва і Лівобережжя "це кампанія для РФ програна".

"Це стратегічна поразка, яка вже оформлена", – підкреслив він.

У РФ розгублені через удари по Криму, "референдуми" переносять

Про це йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW). Загарбники змінюють плани, оскільки через анексію важче уявити будь-яке врегулювання війни шляхом переговорів на будь-яких умовах, які могли б прийняти Україна або захід.

Також аналітики стверджують, що російські війська досягли незначних успіхів на північний захід від міста Донецька і продовжують спроби просунутися на північний захід з нинішніх плацдармів на околицях міста Донецька.

Нагадаємо, український генерал-майор Дмитро Марченко спрогнозував, що гаряча фаза розв'язаної Росією війни проти України може закінчитися до кінця поточного року.

Вас також можуть зацікавити новини: