РФ перекидає техніку з Донбасу на Південь / фото t.me/pavlokyrylenko_donoda

Російські окупаційні підрозділи на південному плацдармі намагаються всіляко утримати Херсонську область. За оцінками британської розвідки, найближчим часом почнеться нова фаза війни, основний фронт якої протяжністю близько 350 кілометрів буде на Півдні. 

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, за інформацією розвідки Британії, до Криму перемістили БТГ чисельністю 800-1000 осіб. Їх, швидше за все, задіють для посилення російського угруповання на Херсонщині. 2 серпня в Крим перекинули нову БТГ. Їх також перекидають зі східного угруповання сил і, з високою ймовірністю, відправлять у Херсонську область.

Довгі конвої російських військових вантажівок, танків, артилерії та іншої техніки продовжують рухатися з Донбасу на південний захід. На території тимчасово окупованої Херсонської області вже помічена 35 загальновійськова армія Східного округу.

"Вони явно передислокували і перегрупували значну кількість своїх підрозділів зі Сходу саме на Південь для того, щоб розгорнути на південному плацдармі низку наступальних операцій. Зокрема в напрямку Миколаєва, в напрямку Кривого Рогу, в напрямку Запоріжжя", - говорить військовий експерт Олександр Коваленко.

Він зазначив, що після того як ЗСУ фактично повністю позбавили можливості цієї групи військ мати повноцінне логістичне з'єднання з лівим берегом, а саме - було завдано ударів по Антонівському автомобільному мосту, по Антонівському залізничному мосту, а також під вогневими ударами перебувала Каховська ГЕС, вони вирішили не виводити свої війська, а навпаки наситити їх силами і засобами для того, щоб максимально підвищити стійкість даного підрозділу під контрнаступ, тобто блокувати контрнаступ в обороні.

Коваленко розповідає, що окупанти намагаються компенсувати логістичні втрати за допомогою поромних переправ, але це не замінить їм повноцінний міст.

Тому експерти заспокоюють: ЗСУ блокуватимуть будь-які спроби російських окупантів щодо наступу.

Раніше в Генштабі Естонії заявили, що армія окупантів скоро зіткнеться з логістичними проблемами. Вона не зможе компенсувати втрати в техніці, і це відіб'ється на результаті всієї війни.

Вас також можуть зацікавити новини: