В Мелітополь привезли свіжих "вагнерівців" / скриншот

Вчора, 17 лютого, через тимчасово окупований Мелітополь на Запорізький напрямок "урочисто" вирушило свіже гарматне м’ясо.

Як повідомив мер міста Іван Федоров, у колоні налічувалося 43 автобуси з "вагнерівцями". Їх супроводжували позашляховики з позначкою пригожинської ПВК.

"43 білих автобуси "елітних" на Росії бійців - вагнерівців. Злочинців, яких виманили з в’язниць уявним квитком на волю. Колону супроводжували позашляховики з позначкою ЧВК "Вагнер". Забули наклеїти допис - "На забій", - зазначив Федоров.

Втрати "Вагнера": останні дані

За даними британської розвідки, загальні втрати російських військ в Україні від початку повномасштабного вторгнення зараз становлять до 200 тисяч осіб, з яких до 60 тисяч - ліквідовані. При цьому серед "вагнерівців" втрати досягають близько 50% від загальної їхньої чисельності. У британському військовому відомстві зазначили, що російські втрати почали зростати прискореними темпами з вересня, коли в Росії провели так звану "часткову мобілізацію".

Водночас у Білому домі заявили, що за рік війни в Україні приватна військова компанія "Вагнер" втратила пораненими та ліквідованими понад 30 тис. найманців. Понад 4 тисячі "вагнерівців" були ліквідовані із середини грудня, близько 90% з них - завербовані зеки.

Нещодавно бойовики приватної військової компанії "Вагнер" записали відеозвернення про величезні втрати на тлі десятків трупів найманців. "Вагнерівці" заявили, що ЗСУ щодня "мінусують" сотні їхніх "колег".

Вас також можуть зацікавити новини: