Небайдужі громадяни привезли до підрозділу стільки "коктейлів Молотова", що це було небезпечним / колаж УНІАН, фото УНІАН, фото УП

Письменник та сержант ТрО Віталій Запека з позивним "Спілберг" розповів про перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він зазначив, що їм принесли стільки "коктейлів Молотова", що це навіть було небезпечно.

"Перші дні після 24 лютого 2022-го були унікальними. Розгубленість, невпевненість, злість, надія, радість від перших втрат ворога - все одночасно. Небайдужі громадяни привезли нам в підрозділ стільки "коктейлів Молотова", що це ставало для нас прям небезпечним. Якби щось потрапило, було б нам горе. Ніколи не забуду, як до нас приїхала вагітна поліцейська на службовій машині і каже: "Я вам привезла "коктейлі" з пінопластом і алюмінієвою фарбою". Питаю, звідки такий вишуканий рецепт - "У нас на сайті МВС опублікували". Уявіть, рецепт "коктейлю Молотова" на сайті МВС - коли ще таке побачиш? Як я міг їй відмовити!" - згадує Запека в інтерв'ю виданню "Українська правда".

При цьому він зазначив, що його талант письменника приніс побратимам користь - підрозділ отримав сонячну електростанцію від видавництва за книгу "Бабах на всю голову"

Відео дня

"На світанку виповзаю з намету, беру свій нетбук, бронік-шолом, зброю-БК і йду до вартового. Відпускаю його відпочивати. Блюжу і пишу. Хлопцям-сторожовим радість, коли їх з чергування на годину-півтори раніше знімають. Кажуть: "Нарешті і на моєму чергуванні перекинулася фура з письменниками!". За аналогією з "і на моїй вулиці колись перевернеться фура з кавунами", - поділився"Спілберг".

Війна в Україні - перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Командувач Військово-Морських сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа розповів, як вдалося уникли десантування російських окупантів на півдні в перший день війни. За його словами, для десантування треба панування і в повітрі, і на морі.

"Після повномасштабного вторгнення противник просунувся до Миколаєва, потім пішов на північний захід в обхід Миколаєва в напрямку Вознесенська, щоб увійти в тил Одеської області. Якби тоді наша 80-та бригада десантно-штурмових військ не зупинила ворога під Вознесенськом, тоді були б створені умови для того, щоб русня почала десантну операцію в Чорноморській операційній зоні", - вказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: