Експерт назвав можливі напрямки наступу окупантів / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко прокоментував можливість наступу РФ з несподіваних напрямків. Він вважає, що російські окупаційні війська можуть атакувати з території Росії біля наших північних кордонів і з Білорусі.

"Я допускаю сценарій, що певні російські сили, які присутні на території Білорусі, можливо спільно з білоруськими чи самостійно можуть вчиняти певні диверсійні акти, можуть намагатися прориватися і можуть спробувати вести якісь наступальні дії з метою відволікання наших сил", – додав він в інтервʼю ТСН

Водночас, за словами експерта, ці дії ворог може робити не для стримування атак, а "з метою не дати можливості пришвидшити наш контрнаступ" та для розосередження українських бригад.

Відео дня

"З цією метою, я думаю, що Лукашенко шукає зброю, яка б давала можливість посилити ракетні атаки по території України. Тому він і відвідує Іран та Китай. Росія так само на це розраховує", – резюмував Мусієнко.

Наступ РФ: що треба знати

Про великий наступ РФ говорили протягом тривалого часу. Обговорювалися різні сценарії – від потужного наступу на Донбасі до повторного вторгнення російських військ з Білорусі. 

Проте, як зазначають експерти, російський наступ уже триває. Ворог не припиняє штурмів Бахмута, Вугледара та інших міст на Донбасі. За менше ніж тиждень пекельних боїв на Бахмутському напрямку ліквідували понад 1,1 тис. окупантів. 

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зазначив, що окупанти зосередили найбільш професійні підрозділи на Лимансько-Куп'янському напрямку, де найбільш інтенсивно застосовують артилерію.

Вас також можуть зацікавити новини: