Ситуація на сході України контрольована, поділився Олександр Сирський / скріншот

На сході Сили оборони України продовжують виконувати задачі, "ситуації складна, але контрольована".

На Бахмутський напрямок РФ перекидає резерви, щоб зупинити просування наших воїнів, поділився командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський в Telegram.

"Водночас, противник зосередив свої основні сили на Куп’янському напрямку, де українські воїни тримають оборону. Продовжуємо битися. Переможемо. Слава Україні", - підкреслив він.

Також опубліковано відео, на якому зазнято, як Сирський спілкується з нашими захисниками.

Війна в Україні з РФ триває - що треба знати

Увечері 17 липня Олександр Сирський повідомив, що російські загарбники на Куп'янському напрямку перейшли у наступ. Вранці 18 числа Генштаб ЗСУ поділився, що на цьому напрямку супротивники намагалися рухатися вперед західніше села Лиман Перший Харківської області. У Генштабі підкреслили, що наші воїни стійко тримають оборону.

Пізніше аеророзвідник 92 Окремої механізованої бригади нашої армії Леонід Маслов зазначив, що "перехід в наступ" ворога слід трактувати як активізацію дій і тиск. Воїн підкреслив, що "ніхто нічого не прорвав".

Варто зазначити, що на Бахмутському напрямку тривалий час йдуть бої. Українським воїнам вже вдалося звільнити від супротивників чимало нашої землі.

Вас також можуть зацікавити новини: