Особливим цинізмом Андрющенко назвав "самозвіти бананової республіки про гуманітарну допомогу, подачки маріупольцям" / фото ua.depositphotos.com

На Великдень окупанти депортували з Маріуполя до Росії 149 людей, з яких 23 - діти.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"На Великдень окупанти депортували з Маріуполя до Росії 149 людей, з яких 23 - діти. Всі зриви реальної евакуації до (підконтрольної території - УНІАН) України призводять до посилення депортації маріупольців. Фактично, окупанти не приховують своїх намірів - обмежити в кількості населення Маріуполя, розселити переважно в районі морського порту для забезпечення його обслуговування", - зазначив він.

Відео дня

З самого початку, додав Андрющенко, наголошувалося, що єдина та головна мета контролю РФ над Маріуполем - доступ до порту, як найглибшого на Азовському морі.

"І облаштування там військової бази. Все це має обслуговувати обмежена кількість населення. Тепер бачимо тенденцію до підтвердження та реалізації", - написав радник мера.

Особливим цинізмом Андрющенко назвав "самозвіти бананової республіки про гуманітарну допомогу, подачки маріупольцям".

"Нагадаю, в місті залишилось близько 100 тис. людей. Офіційні звіти сателітів окупантів кажуть, що вчора, в Велике свято було роздано... 5650 продуктових наборів. Тобто, по одному набору на 17,7 людей. Та як найвищий рівень цинізму - 140 дитячих наборів", - підсумував він.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Росія може застосувати проти захисників "Азовсталі" і мирного населення хімічну зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: