Окупанти увійшли до Херсона / фото REUTERS

Ситуація у Херсоні та області неспокійна, адже росіяни окупували частину території. Також вони планують провести псевдореферендум про створення так званої "ХНР".

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в середу, 27 квітня, в Херсоні та області:

21:42  На Херсонщині у Станіславі поховали 12 загиблих українських військових, які загинули в Олександрівці, повідомив голова Станіславської ТГ Іван Самойленко.

Відео дня

19:43 Підконтрольне Кремлю пропагандистське агентство РІА Новини повідомляє про призначення своїх "мера" та "губернатора" у Херсоні. "Мером" призначено депутата міськради Олександра Кобеця, "губернатором" призначено екс-мера Херсона Володимира Сальдо. Олександр Кобець балотувався свого часу депутатами Херсонської міськради від партії "Голос". Зрадник Володимир Сальдо – тричі ексмер Херсона, особа "Партії Регіонів" в області, який публічно захищав Януковича на російському телебаченні, "засвічений" у кількох рейдерських скандалах та зв'язках із сепаратизмом.

19:30 Організатора видання "Херсонський вісник new" Геннадія Шелестенка виключили з лав Національної спілки журналістів України за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму. Таке рішення прийняли на терміновому засіданні секретаріату та ревізійної комісії НСЖУ.

18:45 Російські військові продовжують перешкоджати виїзду за межі тимчасово окупованої території Херсонської області - Генштаб ЗСУ.

17:58 В. о. заступника Херсонського міського голови Сергій Циганок написав заяву на звільнення. За його словами, він залишається в Херсоні, буде на зв'язку для тих містян, кому потрібна буде допомога.

16:11 На тимчасово окупованих територіях Херсонської області російські військові масово викрадають чоловіків призовного віку та вивозять до Криму. Їх планують обмінювати на російських військових - ГУ розвідки Міноборони України.

15:37 Розгін окупантами учасників проукраїнського мітингу в Херсоні: ОГПУ розпочав провадження.

15:33 Російські окупанти демонтують стелу з гербом України, встановлену на в'їзді до Каховки.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 27 квітня

13:40 Віталій Кім опублікував нове відео з Херсона, на якому видно, скільки людей вийшло на площу, протестуючи проти окупантів та планів створення "ХНР" Мабуть тому окупанти здригнулися і вирішили розігнати херсонців світлошумовими гранатами та сльозогінним газом. Тупі. Вони не розуміють, що це не російські раби. Тут таке не терпітимуть.

13:26 Окупанти просунулися на Херсонському напрямку: Зайшли до Олександрівки та намагалися просунутися у бік Таврійського та Нової Зорі у Миколаївській області, але безуспішно.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 27 квітня

12:47 Служба безпеки України отримала докази, що офіцери ФСБ намагаються примусово евакуювати іноземних громадян, які проживають у Херсоні та створити неправдиві відео для російських ЗМІ.

12:46 На в'їзді до Каховки військові РФ демонтують стелю з тризубом, повідомив журналіст Олег Батурін.

Фото: Олег Батурін/Facebook

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 27 квітня

12:04 Під час розгону мітингу в Херсоні травмовано двох людей. Про це повідомила директор облтерцентру екстреної медичної допомоги Інесса Чамлай.

11:30 Херсон: Відомо про 4-х постраждалих, внаслідок розгону мирних протестувальників, — ЗМІ

11:22 Референдум у Херсоні неможливий, заявив політолог Володимир Молчанов. За його словами, окупанти не мають ні виборчих комісій, ні дільниць, ні списків виборців — нічого."Що вони зможуть зробити, це поставити скриньку десь на центральній площі та зняти картинку, може частково з тими, хто прийде за черговою дозою гуманітарки чи привезеними із Криму "артистами", - вважає він.

10:58 Сьогодні у Херсоні на площі Свободи оккупанти розігнали мирний мітинг, застосовували сльозогінний газ та світлошумові шашки.

10:47 Що там у орків? А у них все погано, ряди "двохсотих" щодня поповнюються. Вже 22 тисячі 400 лаптеногих не повернуться живими в Росії. Нічого, на їх рідних чекає "втішний приз" у 10 тисяч рублів (4 тис. грн)

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 27 квітня

10:13 Підтверджує інформація про те, що в області голосно. Будьте обережні і завжди напоготові! Якщо чуєте вибухи поруч - про всяк випадок пройдіть в укриття. Безпека понад усе

9:21 Херсонський політолог та економіст Володимир Молчанов вважає, що референдуму в Херсоні не буде. Бо в такому вигляді як він мав би проходити, проводять навіть незаконні. У росіян для цього нічого не має, розповів він Суспільному. "Виборчі комісії, виборчі дільниці, списки – жодного з цих компонентів у них нема. Що вони зможуть зробити, це поставити скриньку десь на центральній площі та зняти картинку".

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 27 квітня

6.40 У Херсоні та області вночі та вранці не оголошували повітряну тривогу.

04.39 У Херсонській області супротивник намагався просунутися вперед у бік Миколаївської області в районі сіл Нова Зоря й Таврійське, але зазнав втрат та відступив, повідомили в оперативному командуванні "Південь".

Вас також можуть зацікавити новини: