Яка ситуація в Херсоні сьогодні? / Фото УНІАН

Ситуація у Херсоні та області неспокійна, адже росіяни окупували частину території. Вони шантажують, залякують і вбивають мирних жителів.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в понеділок, 25 квітня, в Херсоні та області:

Відео дня

21:52 На Херсонському напрямку звільнено 5 сіл, руска відступає на рубежі Чорнобаївки. Так, Чорнобаївки.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

21:15 Колихаєв підтвердив інформацію про "взяття" мерії.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

20:42 Хлопці, багато хто питає, а чим нам загрожує те, що "взяли" міськрада. Орки зараз на останньому подиху, вони чудово знають, що в області скоро будуть повалені нашими військовими, які після прийдуть і до міста, тому вони вирішили пограти на паніці людей. Їхні ганчірки, призначені гауляйтери та псевдореферендуми ніколи не вплинуть на те, що Херсон це Україна, ми з вами і є Україна. Тож не звертаємо увагу на їхні останні спроби "показати себе" і віримо у наші ЗСУ. Ще трохи і ми проженемо цю нечисть із нашої землі.

20:30 У Херсоні російські військові захопили будівлю міської ради. Вони зняли прапори і наказали всім працівникам залишити міськраду.

19:32 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ ▪️На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг. Проводить перегрупування військ, закріплюється на місцевості, посилює угруповання ствольної та реактивної артилерії, здійснює накопичення боєприпасів та ПММ. ▪️На тимчасово захопленій території Херсонської області, у селищі міського типу Велика Олександрівка, окупанти оголосили місцевому населенню про необхідність терміном до 28 квітня залишити населений пункт. До жителів, які не виконали наказ, буде застосовано примусову евакуацію.

19:03 На Херсонщині в одному із селищ окупанти виселяють усіх мешканців. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу. "На тимчасово захопленій території Херсонської області, у селищі міського типу Велика Олександрівка, окупанти" оголосили місцевому населенню про необхідність терміном до 28 квітня залишити населений пункт", - йдеться у повідомленні. Уточнюється, що до жителів, які не виконали наказ, буде застосовано примусову евакуацію.

18:46 Російські військові тиснуть на сільгоспвиробників Херсонської області, повідомив депутат облради Сергій Хлань. За його словами, військові РФ почали казати людям, що всі підприємства повинні працювати і переходити до посівної.

18:24 У Херсоні в подвалі місцевої церки перебуває 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з них у віці до чотирьох років та діти з інвалідністю. Вони потребують термінової евакуації на безпечну території України - заявила омбудсменка Денісова.

16:57 З наступного вівторка, 26 квітня, змінюється графік руху пасажирських суден на приміських лініях. Оновлений графік руху додається. Вартість поїздки залишається незмінною – 40 гривень за один бік.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

16:31 У Херсонській області через "Укрпошту" виплатили лише 10% пенсій за квітень. Виплата квітневих пенсій найбільше відстає від графіка у Луганській (2%), Херсонській (10%), Запорізькій (40%), Донецькій (53%) та Миколаївській (54%) областях. При цьому співробітники "Укрпошти" доставили майже всі пенсії за квітень до Одеської (100%), Кіровоградської (99%), Івано-Франківської (98%), Волинської та Полтавської (по 97%), Житомирської та Львівської (по 95%). , Дніпропетровській та Закарпатській (по 94%) областях. Виплати у Сумській та Чернігівській областях також йдуть за графіком – 86% та 73% відповідно.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

15:13 У Херсоні окупанти цілодобово охороняють червону ганчірку Спочатку біля флагштока чергував БТР, але потім його замінили на автомобіль. Він стоїть біля огорожі. На фото його ледь видно у нижньому правому кутку. Навколо парку ходять чотири патрулі одночасно. Такі заходи безпеки пов'язані з тим, що перший прапор, який був піднятий на цьому місці, вкрав невідомий герой на велосипеді.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

13:51 На території Чорнобаївської громади виплата пенсії та соціальних виплат у відділеннях Укрпошти призупинена через відсутність готівки, - Чорнобаївська сільська рада.

13:21 На 26 квітня Херсонський обласний центр служби крові потребує донорів крові I (+) для онкохворого Вадима Приймака та III (+) для Дмитра Глухова. Також допомога необхідна жительці Білозерки, яка підірвалась на розтяжці.

13:00 У селах Горностаївської територіальної громади російські військові проводять обшуки, повідомив селищний голова Дмитро Ляхно.

12:51 Херсонська обласна прокуратура за час повномасштабного вторгнення РФ на територію України відкрила більше тисячі кримінальних проваджень за статтею "Порушення законів і звичаїв війни".

12:11 На велосипедах з окупації тікають мешканці Херсонської області. На фото блокпост у Криворізькому районі. Звідси херсонців, що дісталися на велосипедах, на підконтрольну Україні територію вивозять вже на автобусах і швидких.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

10:17 З початку вторгнення РФ в Україну на сайті Херсонської міської ради херсонці зареєстрували майже понад 220 заяв. З них 21 стосується мародерства, решта про зникнення людей, повідомляє міськрада.

09:07 У Херсоні 25 квітня на 23 маршрути вийшли 115 автобусів. Також на міських лініях працюватимуть 20 тролейбусів - міська рада.

06.36 Вночі та зранку не оголошувалися повітряні тривоги.

05.43 Стало відомо, що в Херсонській області окупанти "вводять рабство" для фермерів.

"…Росіяни вводять рабство. Дозволили фермерам сіяти тільки зерно і соняшник. Вимагають, щоб фермери погоджувалися безплатно віддавати 70% майбутнього врожаю окупантам! Багато фермерів відмовляються від такої кабали…", - написав експерт Центру близькосхідних досліджень та політолог Сергій Данилов.

Що зараз відбувається у Херсоні: головні новини за 25 квітня

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявляла про намір російських окупаційних військ провести в Херсонській області псевдореферендум для створення так званої "ХНР" у період з 1 травня по 10 травня. За її словами, в Херсоні планують використовувати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти у 2014 році в Луганську і Донецьку, коли замість будь-якого виявлення влади народу була створена лише картинка для російського телебачення.

Вас також можуть зацікавити новини: