Яка сьогодні ситуація в Миколаєві? / Фото REUTERS

Миколаїв та область вже не раз ставали цілями російських окупантів. Путінські військові обстрілюють житлові будинки.

УНІАН в режимі онлайн розповідає, що відбувається в Миколаєві і області сьогодні, 27.04.2022:

21:46 До початку травня в Миколаєві відкриється "Волонтерська пральня". Дванадцять пральних машин і чотири сушарки працюватимуть для військових ЗСУ — керівник ГО "Агенція регіонально розвитку "Причорномор’я" Олександр Діордієв.

Відео дня

21:04 АТ "Миколаївгаз" звертається з проханням повідомляти про руйнування житла в контакт-центр оператора газорозподільної системи за номерами (0512) 777 104, 067 657 0104 або 104.ua клієнтські простори.

20:50 Коротко про ситуацію в місті станом на 27 квітня:

Сьогодні у Миколаєві було відносно спокійно. По місту продовжують працювати сапери. Якщо ви натрапляєте на підозрілий предмет, у жодному разі нічого з ним не робіть – викликайте вибухотехніків!

Також просимо вас не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та пам’ятати про правило двох стін.

18:39 Кабмін направив понад 44 млн грн для фінансування виплат допомоги по безробіттю клієнтам Миколаївської обласної служби зайнятості. Кошти вже скеровано на гарантовані соціальні виплати безробітним. Про це повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Oboronko Dmytro.

Ситуація у Миколаєві та області сьогодні: хроніка війни 27 квітня

18:33 На Південнобузькому напрямку підрозділи військ РФ, під прикриттям вогню артилерії, продовжують удосконалення інженерного обладнання позицій, поповнюють запаси матеріально-технічних засобів, боєприпасів та пального, проводять повітряну розвідку. Російські війська намагалися покращити тактичне положення своїх військ в напрямку Запоріжжя. Успіху не мають, із втратами відійшли — Генштаб ЗСУ (станом на 18:00 27 квітня).

17:17 Нова пошта відновила доставку із закордонних інтернет-магазинів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

15:27 Російські війська ведуть наступ на Миколаївському та Криворізькому напрямках. Крім того, вони намагаються здійснити прорив на південь від Ізюма, у напрямку Барвінкового та Слов'янська.

13:40 Віталій Кім опублікував нове відео з Херсона, на якому видно, скільки людей вийшло на площу, протестуючи проти окупантів та планів створення "ХНР" Мабуть тому окупанти здригнулися і вирішили розігнати херсонців світлошумовими гранатами та сльозогінним газом. Тупі. Вони не розуміють, що це не російські раби. Тут таке не терпітимуть.

13:26 Окупанти просунулися на Херсонському напрямку: Зайшли до Олександрівки та намагалися просунутися у бік Таврійського та Нової Зорі у Миколаївській області, але безуспішно.

Ситуація у Миколаєві та області сьогодні: хроніка війни 27 квітня

12:53 Протягом доби 26 квітня на території Миколаївської області виникло п'ять пожеж, з яких одна через обстріли військовими РФ, три через необережне поводження з вогнем, причину ще одної встановлюють. Через обстріл з боку військових Російської Федерації виникла пожежа поблизу садово-виноградного кооперативу "Ожарське" у Миколаївському районі.

12:40 До Миколаїва прибула гуманітарна допомога із Чернівців, повідомляє Миколаївська міська рада. Питну воду та паски розподіляють у центри соціального захисту, які видаватимуть їх миколаївцям.

12:07 "Миколаївводоканал" поділився у мережі планами на середу, 27 квітня У повідомленні наголошується, що бригади вже виїхали розвозити воду миколаївцям, окрім цього працівники водоканалу планують упорядкувати територію після розрить за 4-ма адресами у місті, а також лагодити водопровідну мережу. "Упевнені, що у вас лише обурення та єдине питання: "Де вода?". Ми не сидимо і не чекаємо, коли виб'ють рашистів із Херсона. Робимо все можливе, щоби повернути комфорт і вам, і собі", - зазначили у водоканалі.

Ситуація у Миколаєві та області сьогодні: хроніка війни 27 квітня

10:47 Що там у орків? А у них все погано, ряди "двохсотих" щодня поповнюються. Вже 22 тисячі 400 лаптеногих не повернуться живими в Росії. Нічого, на їх рідних чекає "втішний приз" у 10 тисяч рублів (4 тис. грн)

Ситуація у Миколаєві та області сьогодні: хроніка війни 27 квітня

9:50 Російські війська намагалися просунутися у бік Миколаївської області в районі селищ Таврійське та Нова Зоря, однак зазнали суттєвих втрат і відступили – оперативне командування "Південь".

Ситуація у Миколаєві та області сьогодні: хроніка війни 27 квітня

9:22 За офіційними даними станом на ранок 27 квітня число жертв-дітей не змінилося — 217. Зросла кількість поранених — понад 393. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 129, Київській - 114, Харківській - 93, Чернігівській - 66, Херсонській - 44, Миколаївській - 43.

06.46 У Миколаєві та області вночі та вранці не оголошували повітряну тривогу.

04.39 В Миколаївській області українська армія знову взяла під повний контроль три населених пункти: селище Широке і два села - Новопетрівка та Любине, повідомив радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"ЗСУ повернули повний контроль над трьома селами на захід від Снігурівки: Широке, Любине та Новопетрівка", - поділився він.

У Миколаївській області три населені пункти тепер знову під контролем армії України, повідомили в МВС / карта t.me/Pravda_Gerashchenko

Вас також можуть зацікавити новини: