Командир Валід Ю. поділився думкою щодо мобілізації в Україні / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває мобілізація в Україні, і командир розвідувального взводу 28-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Валід Ю. (позивний "Крим") вважає, що зібрати необхідну кількість людей для армії не вдасться, якщо мобілізовувати лише мотивованих військовозобов'язаних.

Якщо з вже мобілізованими людьми поводитися правильно, то певний відсоток з них вже у лавах наших захисників знайдуть мотивацію, поділився думкою воїн в інтерв'ю "Українській правді". "…я вважаю, що якщо шукати тільки мотивованих людей, ми не наберемо навіть і 20% від того, що зараз хоче Міністерство оборони чи Генеральний штаб (ЗСУ, - Ред.)", - сказав "Крим".

Командир додав, що в армії є проблема - це ставлення до людей. "…от нам зараз всім важко, але якщо брати по закону, то солдат має право на відпочинок, він вигорить просто дуже швидко без відпочинку. Жодна людина не витримає в армії два роки, маючи два рази на рік відпустку по 15 діб, він вигорить просто. А уявіть якщо до нього ставлення, скажемо так, як до скота - таке є від деяких командирів", - заявив Валід Ю.

Відео дня

Воїн підкреслив, що "це вбиває мотивацію". "Люди приходять в армію і розчаровуються", - заявив захисник України.

Законопроект про мобілізацію в Україні у центрі уваги - що сьогодні варто знати

Президент Володимир Зеленський у грудні 2023 року повідомив, що військові хочуть додатково мобілізувати ще до 500 тисяч громадян України. Згодом у Верховну Раду уряд подав проект закону, який передбачає посилення мобілізаційних заходів та "закручування гайок" ухилянтам.

Пізніше голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич поділився, що окремі норми цього документу зазнають суттєвих змін під час розгляду у Раді.

На думку генерал-майора запасу Служби безпеки України, екс-заступника очільника спецслужби Віктора Ягуна тих, хто не хоче воювати, потрібно жорстко карати - позбавляти громадянства.

Вас також можуть зацікавити новини: