На Сумщині супротивник використав авіабомби / фото REUTERS

Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький наголошує, що окупанти обстріляли Сумський район ракетами "повітря-земля" та скинули авіабомби.

Про це йдеться у повідомленні в його Telegram-каналі щодо ситуації на Сумщині за минулу добу.

"Військові РФ вивозять наших жителів в інші області та влаштовують допити. Так, автомобіль місцевого мешканця зупинили на одному з блокпостів Конотопського району. Окупанти почали перевірку документів та автомобіля, а після цього витягли його з власної машини, заштовхали у свою і повезли до Київської області", - зазначив Живицький.

Відео дня

Там чоловікові надягли наручники, роздягли та довго тримали біля сіновалу на холоді. Пізніше, погрожуючи вбивством, його почали допитувати про саме місто Конотоп та позиції Збройних сил України в районі. Після цього чоловіка відвезли назад до його машини, віддали одяг і повернули телефон без сім-карти.

"Ще одна ситуація нещодавно трапилась у Путивлі. Там військові РФ взяли в полон 21-річного хлопця. Відомо, що чоловіка викрали разом із машиною "Фіат Сієна "ВМ8956АТ", - мовиться у дописі.

Живицький також нагадав, що напередодні в одному з сіл Буринської громади колона російської техніки наїхала на родину мирних жителів, які йшли узбіччям дороги. "Батька сім'ї не вдалося врятувати, чоловік помер від травм у лікарні. Ще двоє - жінка та дитина знаходяться у медичному закладі з переломами та забоями. Дитині зробили операцію", - розповів голова ОВА.

Також він повідомив, що 26-27 березня до сумської лікарні доставляли постраждалих мирних жителів Тростянця. "Місто було в окупації, лікарня останні дні не працювала і травмованих довгий час не могли доставити на лікування до інших міст", - пояснив Живицький.

Зокрема, одна жінка отримала проникаюче осколкове поранення під час артобстрілу військовими РФ ще 9 березня. Іншу - поранило осколком шість днів тому. Обом постраждалим надали медичну допомогу. По місту продовжують збирати поранених.

"Також учора орки вчергове обстріляли будинки мирних жителів Сумщини. Постраждали люди з Лебедина, Великої Писарівки, Олександрівки та Великого Самбору. У них пошкоджені помешкання після обстрілів військами РФ", - наголосив Живицький.

Сьогодні ж, 28 березня, зазначив він, під час повітряних тривог по Сумщині "російська ворожа армія обстріляла наші території ракетами "повітря-земля" та скинула авіабомби". "Усі прильоти - Сумський район", - повідомив голова ОВА.

Нагадаємо, війська Російської Федерації 24 лютого рано-вранці вдерлися в Україну.

Спочатку ворог скидав бомби на військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Суми. Раніше Генеральний штаб Збройних сил України попереджав, що супротивник не полишає спроби відновлення наступальних дій для захоплення Сум.

Вас також можуть зацікавити новини: