Росіяни обстріляли Харків / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Ввечері 23 січня російські окупаційні війська вчергове вдарили по Харкову. Це вже третя атака по місту від початку доби. Внаслідок обстрілу є постраждалі.

Про обстріл повідомив мер Харкова Ігор Терехов. У місті пролунали потужні вибухи. 

"Суспільне" пише, що в місті пролунало щонайменше три вибухи. 

Відео дня

Оновлено 22:21: Начальник Харківського гарнізону, бригадний генерал юстиції Сергій Мельник повідомив, що на цей момент, ракет у повітряному просторі над Харківщиною нема.

"Але загроза нових ракетних ударів зберігається, тому не покидайте укриття до відбою повітряної небезпеки. Терористи вкотре наносили удари з району Белгорода. Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється", – написав він.

Оновлено 22:29: Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що росіяни втретє за добу завдали ударів по Київському району Харкова. 

"Попередньо – три влучання. Є пошкодження цивільної інфраструктури. Екстрені служби виїхали на місця, інформація щодо постраждалих уточнюється", – додав він.

Мер міста Ігор Терехов уточнив, що ворог ударив по житловій забудові. Жодного військового обʼєкту там немає, наголосив він.

"Виключно житлові будинки, або цивільна інфраструктура, на кшталт магазинів, лікарень, аптек тощо. Агресор вкотре за цей день доводить, що Росія це держава-терорист і прощення їй бути не може", – сказано в повідомленні.

Оновлено 22:46: Внаслідок вечірньої атаки по Харкову, за попередніми даними, постраждали семеро людей. Таку цифру назвав міський голова Ігор Терехов. Він наголосив, що кількість травмованих може змінитися.

Оновлено 23:00: Синєгубов заявив, що двох поранених було госпіталізовано до медичних установ. За його словами, окупанти влучили в освітню установу, пошкоджена житлова інфраструктура, є загорання авто. На місцях працюють профільні служби. 

Водночас директор обласного Центру екстреної меддопомоги Віктор Забашта повідомив "Суспільному", що госпіталізовано трьох осіб. У них уламкові поранення рук і ніг. 

"У центрі Харкова, попередньо, троє поранених – дві жінки, один чоловік. Вони перебувають у стані середньої тяжкості", – уточнив він.

Оновлено 23:09: Медики надають допомогу чотирьом пораненим, серед них – чотирирічна дитина. Загрози життю дитини немає, повідомив Олег Синєгубов.

За словами очільника Харківської ОВА, дві жінки також госпіталізовані, перебувають у середньому стані. Ще одному чоловіку надали допомогу на місці, стан легкий.

Оновлено 23:38: Внаслідок удару по центру Харкова вибуховою хвилею знесло частково дах навчального закладу, повибивало всі вікна, фасад будівлі обпалений. Про це повідомляє кореспондент "Суспільне Харків".

"Поліція та сапери вивчають вирву від російської ракети. Влучання сталося у житловий квартал, де на перших поверхах розташовані заклади громадського харчування", – йдеться у повідомленні.

Водночас мер Харкова Ігор Терехов в ефірі телемарафону повідомив, що влучання є не лише в центрі, а й у Холодногірському районі міста. 

Оновлено 23:54: Кількість поранених зросла до 8 осіб, заявив очільник Харківської ОВА Олег Синєнубов.

"Стан трьох госпіталізованих медики оцінюють як середній. Інші постраждалі – гостра реакція на стрес, стан легкий. Окупанти вдарили по Харкову ракетами С-300 із території російського Бєлгорода", – написав він у Telegram.

Обстріли Харкова: останні новини

Вранці 23 січня російські загарбники вдарили по Харкову та області ракетами. Вибухи пролунали в самому обласному центрі та передмісті. 

Відомо, що внаслідок обстрілу зруйновано житловий будинок, під завалами опинилися люди. Кількість загиблих у Харкові вже сягнула 8.

Зокрема, з-під завалів дістали тіло 8-річної дівчинки – через удар загинула і її мама. Батька дитини теж дістали з-під завалів будинку. Він живий. 

Вас також можуть зацікавити новини: