Супротивники знову тероризували українців, зазначили у ЗСУ / фото t.me/dnipropetrovskaODA

Протягом ночі ворог продовжував ракетно-артилерійські обстріли позицій ЗСУ та тилових районів.

Про це у Facebook повідомив спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи обстановку на півдні станом на 12:00.

"Протягом ночі продовжував ракетно-артилерійські обстріли позицій ЗСУ та тилових районів, тероризуючи мирне цивільне населення", - сказав він.

Відео дня

За його словами, важкою артилерією 203-го і 152-го калібрів, реактивними системами залпового вогню "Град" ворогом обстріляно південні райони Дніпропетровської області. Обійшлося без людських втрат.

Також Нікопольський район окупанти накрили вогнем з "Градів" та важкої артилерії - понівечено кілька житлових будинків та автівок. У Марганецькій громаді один приватний будинок зруйновано, до десяти - пошкоджено. У самому Марганці пошкоджено склад та цехи місцевої фабрики, перебито лінію електропередач.

"У Червоногригорівській громаді теж є руйнація житлових будинків. В Криворізькому районі під удар потрапила Зеленодольська громада. Там вкотре поцілили по дачному масиву та промислових об’єктах", - сказав Назаров.

Він додав, що окупанти продовжують ведення бойових дій по займаному рубежу оборони, намагаючись реанімувати пошкоджену логістику і транспортне сполучення на окупованих територіях.

Корабельне угруповання ворожого флоту без змін складу продовжує маневрувати поблизу узбережжя Криму.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти завдали ударів по Дніпропетровській області.

У Нікополі понівечили житлові будинки, автомобілі, без світла залишилося понад 1,5 тис. сімей. У Марганецькій громаді один будинок знищено, до десяти – пошкоджено, також зачепило склад та цехи місцевої фабрики.

Вас також можуть зацікавити новини: