Харків розташований недалеко від кордону з РФ/ фото ua.depositphotos.com

Найближчим часом регулярні обстріли російською армією Харкова, ймовірно, продовжаться через його близьке розташування до кордону з РФ.

Таку думку висловив військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі "Обозревателю".

"З урахуванням того, що плече підвезення російських боєприпасів ближче до Харкова набагато коротше, тому що відстань від Харкова до Бєлгорода 70 км, залізничне сполучення працює, то є шанс, що російська оборонка буде працювати у форматі випуску тих самих артилерійських снарядів, за допомогою яких російська артилерія буде наносити удари по Харкову", - припустив він.

Відео дня

ЗСУ, на думку Селезньова, мають дві цілі на харківському напрямку.

"В українських сил оборони інша мета і завдання - якнайдалі відтіснити від Харкова російські артилерійські підрозділи і всіх росіян. Друге завдання - обійти район Печенізького водосховища з півдня і півночі з метою продавити і знищити той самий логістичний ланцюжок, який з'єднує Російський Білгород з українським Вовчанськом і далі Куп'янськом. Завдання непросте, тому що сил і засобів у росіян там чимало. Але питання в тому, наскільки серйозні ресурси у наших сил оборони на цій ділянці фронту", - зазначив експерт.

Напередодні радник ОПУ Олексій Арестович пояснив, чому обстріли Харкова росіянами неминучі. За його словами, через близьку відстань Харкова до російського кордону між запуском ракет і попаданням по місту проходить дуже мало часу, тому система ППО не встигає відреагувати.