Окупанти проводять приховану мобілізацію в Маріуполі і набирають дітей в “путлерюгенд” / фото Петро Андрющенко

В Маріуполі дорослих чоловіків мобілізують під виглядом працевлаштування в охоронну фірму, а підлітків записують в молодіжні військово-патріотичні організації. 

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

"Окупанти вдаються нових вигадок для забезпечення прихованої мобілізації в Маріуполі. Наразі  - через "працевлаштування у охорону фірму". Пропозиції та заклики з’явились по всьому місту. Правда, ніхто не каже чоловікам, що охороняти доведеться окопи на передовій. Але кому потрібна така правда, коли у окупаційної влади пече через брак гарматного м’яса", - зазначив він. 

Відео дня

Крім цього, в Маріуполі залучають молодь до російської військово-патріотичної організації "Юнармия", яку порівнюють з німецькою "Гітлер'югенд". 

"Вчора показова прийняли першу дев’ятку в путлерюгенд. Поки одні юнаки чинять спротив, інші разом з батьками та "освітянами" прагнуть вислужитись. Огидно. Однак, бажаючих виявилось небагато. Пасивний спротив в Маріуполі не меншає", - коментує Андрющенко.

Як писав УНІАН, у Маріуполі вся лінія оборони окупантів прикрита "живим щитом" цивільних.

Окупанти будують модульні багатоквартирні будинки для жителів міста. В декількох сотнях метрів від будинків російські - готують лінію оборони, включаючи окопування важкої техніки, таким чином використовуючи маріупольців як "живий щит".

Вас також можуть зацікавити новини: