У 2014 році росіяни окупували частину Донецької та Луганської областей / Фото: REUTERS

Путінська партія "Єдина Росія" проведе зліт своїх прихильників в окупованому російськими найманцями Донецьку напередодні парламентських виборів в РФ.

Про це повідомляє видання Новости Донбасса.

На заході планують представити "Народну програму", з якою "Єдина Росія" візьме участь у виборах до Держдуми РФ.

Відео дня

На зліт прибудуть ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін, секретар генради "Єдиної Росії" та перший заступник голови Ради Федерації Федерального зібрання РФ Андрій Турчак, депутати "ЄР" і представники місцевих організацій.

Читайте такожОкупанти позбавили Донецьк транспорту вечорами й самі визнали це (відео)Тоді ж в окупованому Донецьку пройде "всеросійський" з’їзд "Захисників вітчизни".

Вибори до Держдуми РФ і реакція України

Напередодні ЦВК РФ схвалила залучення мешканців ОРДЛО з російськими паспортами до електронного голосування на парламентських виборах в РФ, що відбудуться 17-19 вересня 2021 року.

МЗС України закликало Росію скасувати рішення й висловило рішучий протест діям окупантів. 

За даними ЗМІ, підконтрольні Кремлю бойовики проводять активну кампанію з реєстрації місцевих мешканців на порталі "Держпослуг". Крім того, окупанти планують організувати підвіз виборців на ділянки у Ростовській області.

Монопольне становище на агітацію в ОРДЛО має тільки одна партія – політична сила Володимира Путіна "Єдина Росія".

Російські паспорти почали роздавати мешканцям ОРДЛО навесні 2019 року після відповідного указу Путіна. Світ не визнає їхньої легітимності.