В "Атеш" поділилися важливою інформацією щодо "начинки" ворожих кораблів / колаж з фото t.me/atesh_ua та УНІАН

Триває війна в Україні, і партизанський рух "Атеш" роздобув, зокрема, готову технічну документацію оновленого російського корабельного прицілу "УВ-450-01", що потрібен не лише для цілевказівки, а й для спостереження. Прилад покращує можливість виявлення цілей під час морських операцій.

Документи в російській компанії "Науково-виробничий комплекс Пуск" добув агент партизанів, повідомив "Атеш" у своєму каналі в Telegram. "Технічна документація передана Силам оборони. Вона посприяє перемозі України", - підкреслили в русі.

В "Атеш" повідомили Kyiv Post, що секретні документи зміг отримати один зі співробітників компанії. За словами партизанів, на проект вороги витратили багато ресурсів.

Відео дня

"...фахівці Міноборони України зможуть досконально вивчити систему спостереження і цілевказівки на нових російських кораблях. Вони знатимуть їхні переваги та недоліки", - сказав представник партизан.

Важливі новини України щодо війни - сьогодні це варто прочитати

Українська сторона активно протистоїть росіянам на морі, флот супротивника вже зазнав серйозних втрат. Зокрема, ліквідовано флагман Чорноморського флоту Росії - ракетний крейсер "Москва". Загальні морські втрати ворога на 3 квітня 2024 року такі - знищено 26 кораблів/катерів і один підводний човен.

На початку поточного місяця речник Військово-морських сил української армії Дмитро Плетенчук зазначав, що ситуація в Чорному морі стабільна. За його словами, російські загарбники перебувають в обороні.

"НВК Пуск" - це вороже закрите акціонерне товариство, яке спеціалізується на розробці, а також виготовленні продукції для керування кораблями та спостереження і виявлення об'єктів на суходолі та на воді.

Вас також можуть зацікавити новини: