Володимиру Путіну "дали ляпас", вважає експерт / скріншот

Мирні переговори в Джидді (місто, розташоване у Саудівській Аравії) - це ляпас російському диктатору Володимиру Путіну, оскільки РФ на них не запрошували.

Російський політолог Дмитро Орєшкін у понеділок, 7 серпня, в ефірі каналу "FreeДом" заявив, що "у Кремлі сильно образилися, але вони не хочуть демонструвати цю образу".

"Зустріч у Джидді - це ляпас Путіну. Тому що війна між Україною і Росією, а питання про мир обговорюється без Росії", - сказав експерт. На думку Орєшкіна, це означає, що РФ не лише не здатна до домовленостей, а й "просто незначна".

Відео дня

Перемовини в Саудівській Аравії - сьогодні це варто знати

5-6 серпня у Джидді відбулися переговори щодо мирного врегулювання повномасштабної війни в Україні. У заході приймали участь представники понад 40 держав, зокрема, європейських країн, США й Китаю, а РФ на нього не запросили.

За словами керівника Офісу президента України Володимира Зеленського Андрія Єрмака, РФ "не могла собі уявити, що вона не буде присутня" на саміті Саудівській Аравії. Чиновник додав, що цей захід - один з найбільш масштабних, потужних, дипломатичних зустрічей за останній час.

Вас також можуть зацікавити новини: