Залужний днями попередив про нові виклики у війні / фото УНІАН

Військовий експерт Сергій Згурець висловився про статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного британському виданню The Economist. 

Він розповів в етері телеканалу "Еспресо" своє бачення публікації Залужного. За його словами, "Залізний генерал" закликає підняти технологічні ставки у цій війні.

"Дійсно, стаття та інтерв'ю Залужного у виданні The Economist є концептуальними і важливими, оскільки формують розуміння нової реальності. Зараз ми переходимо на новий рівень, коли нам потрібна фінансова допомога, зброя, але в форматі нового бачення війни. Тобто, виходячи з технологічних рішень, які можуть бути реалізовані в самій Україні і за допомогою наших партнерів. Думаю, це новий заклик Залужного до того, що треба підняти технологічні ставки у цій війні", - пояснив Згурець.

Відео дня

За словами експерта, війна зараз і рік назад - різна, а тому треба адаптовуватися до нових реалій.

"Коли минулого року, майже в цей самий час, Залужний дав інтерв'ю The Economist, він сказав що Україні потрібно конкретно. Тоді це визнавалось як необхідна складова для просування України в тих підходах, які були на той час. Але за рік ситуація змінилась. Також ми бачимо, що допомога надходила меншими темпами, ніж планувалось", - додав Згурець.

Залужний заявив, що прориву фронту не буде

Як повідомляв УНІАН, Головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний повідомив, що війна в Україні переходить у нову фазу, перетворюючись на позиційну на виснаження, що грає на руку РФ.

Залужний додав, що згідно з початковим задумом військового командування України, ЗСУ мали б під час прориву російської оборони просуватися зі швидкістю близько 30 км на день. Очікувалось, що за чотири місяці наші захисники зайдуть до тимчасово окупованого Криму. Ще на початку наступу ЗСУ загрузли в безпрецедентних мінних полях на головному напрямі наступу.

Вас також можуть зацікавити новини: