Будь-які перемовини про мир в Україні за її спиною неприйнятні, оскільки за спиною нашої країни понад 100 днів війни повномасштабної війни з "другою армією світу".

Про це в ефірі спільного інформаційного марафону UAразом заявив радник голови ОП Михайло Подоляк.

"Сьогодні було б дивно вважати, що за спиною України, яка вже понад 100 днів спокійно собі воює з великою, потужною, як ще вчора казали, Росією... Неможливо, щоб за спиною України хтось щось укладав. Адже ми довели свою, м'яко кажучи, здатність воювати в повному обсязі навіть з такою країною, яка себе вважає імперією", – сказав він.

Відео дня

Подоляк наголосив, що за спиною президента Володимира Зеленського також неможливо вести якісь перемовини з РФ про Україну, оскільки "він дуже жорстка людина і скаже все в очі будь-кому". 

Він також прокоментував телефонні дзвінки президентові РФ Володимирові Путіну від західних політиків, що активізувались останнім часом. Подоляк наголосив, що більшість цих політиків втомилась від війни в Україні та хочуть закінчити її за будь-яку ціну. Однак радник очільника ОП наголосив, що Україна не дозволить пожертвувати своїми інтересами.

"Вони наче роблять якісь кроки і таким чином самі себе заспокоюють. "Дивіться, ми подзвонили Путіну, про щось з ним поговорили, тобто вже внесли якусь там допомогу Україні", але це не так. З Путіним розмовляти нема сенсу, бо в нього знищення державності України – це ключове і принципове питання", – заявив він.

На його переконання, для досягнення своєї мети Путін витратить будь-яку кількість ресурсів. Саме тому розмови з російським диктатором можливі тільки з позиції сили.

"Тому нехай західні лідери собі проводять розмови. А ми будемо доводити в новому форматі, що таке сьогодні Україна і що таке сьогодні Росія. І ми це доведемо обов'язково", – наголосив він.

Раніше Подоляк розповів, що переговори між українською та російською делегаціями на паузі, тому що Росія робить ставку на військове вирішення питання на сході України.

Вас також можуть зацікавити новини: