Побутові конфлікти в армії РФ - не рідкість / фото ua.depositphotos.com

За словами речника Міністерства оборони України, полковника Олександра Мотузяника, конфлікти у російській армії не поодинокі, зважаючи на багатоетнічний склад Збройних сил РФ.

Так він в інтерв'ю УНІАН прокоментував новину Генштабу про те, що в Херсонській області сталась перестрілка між кадирівцями та бурятами.

За словами Мотузяника, час від часу такі "побутові" перестрілки трапляються.

Відео дня

"Наприклад, під час тимчасової окупації території на Сумщині ворожі підрозділи не поділили між собою "шашличну" й влаштували бій. Це свідчить про відсутність дисципліни та порядку в російських військах та про неможливість командирів вчасно впливати на ситуацію", - пояснив полковник.

Та, продовжив він, періодично деякі російські підрозділи потрапляють ще й під так званий "дружній вогонь", тобто обстрілюють одне одного з артилерії та мінометів.

"І це вже сигнал того, що противник часто не володіє оперативною ситуацією, не знає про дії сусідніх підрозділів, має проблеми в координації спільних дій та подекуди дезорієнтований", - наголосив Мотузяник.

Як повідомляв Генштаб ЗСУ, втрати Росії в Україні живою силою станом на середу, 4 травня, зросли на 300 окупантів і тепер становлять 24 500 супротивників.

Вас також можуть зацікавити новини: