Полковник ЗСУ пояснив, чому звільнити Крим легше, ніж вийти на кордони 23 лютого / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Крим деокупувати легше, ніж Донбас по старій лінії розмежування. Для цього потрібні ракети класу повітря-земля.

Про це розповів військовий експерт Петро Черник в студії телеканалу "Еспресо".

"Крим взяти легше, ніж Донбас по старій лінії розмежування. І для цього потрібно дві речі. Авіацію нам задекларували, будемо мати 61 машину авіаційних комплексів F-16. Але є нюанс, яку зброю до нього нададуть. 105 показників номенклатури це неймовірно багато. Проте нам потрібно AGM-158 JASSM. Це дуже потужна ракета класу повітря-земля", - пояснив військовий експерт.

Відео дня

Він зауважив, що пуски ракет можна здійснювати з середини України й F-16 не підлягатиме знищенню. 

"Крим можна перетворити у феєрверк, упідводнити міст. Але дуже важливо упідводнити не одну секцію, бо вони її відновлять, а хоча б кілька сотень метрів, це можливо таким ракетами. Насправді F-16 із номенклатурою далекобійних ракет і важких бомб від 270 кг до 2 тон, особливо планерні бомби, такі як AGM-154 переламають хід війни саме з ATACMS", - додав Черник.

Що відбувається зараз на фронті

За даними Генштабу ЗСУ, наразі українські війська мають певний успіх південніше Бахмута та завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці. Зокрема йдеться про ділянки фронту в районі Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки Донецької області.

Водночас, у Міноборони, наразі основним напрямком наступу ЗСУ називають південний. Там росіяни наразі лише обороняються і тривають дуже активні бої. Зокрема, на Мелітопольському напрямку українські війська "поступово, але просуваються".

Вас також можуть зацікавити новини: