Зенітні підрозділи захищають небо над Україною / фото facebook.com/pvkshid

Українські зенітники з підрозділу С-300 за місяць знищили 23 російські цілі. Ворожа авіація намагалась ховатися за висотками, рельєфом місцевості, але це не допомагало.

Командир однієї з зенітних батарей Сергій розказав, що разом з іншими підрозділами ППО вони дали добрячої прочуханки російським окупантам, пише Міноборони України у Facebook.

Зенітники продовжували один за одним "приземляти" літаки, вертольоти та крилаті ракети загарбників.

Відео дня

"Лише за перший місяць повномасштабного вторгнення наша трьохсотка "приземлила" 23 ворожі цілі, завдавши збитків ворогу більше ніж на кілька мільярдів доларів. При цьому ми залишалися цілі й практично неушкоджені", — розповів Сергій.

За словами Сергія, успіх у протиповітряному бою передусім залежить від підготовки й мотивації воїнів / фото facebook.com/MinistryofDefence.UA

За словами військового, успіх у протиповітряному бою передусім залежить від підготовки й мотивації воїнів. Навіть застарілі С-300 у руках професіоналів здатні ефективно знищувати найновіші російські літаки.

"Це наша робота - не давати ворогу літати в українському небі. Наша мета — завдати нищівної поразки рашистам й звільнити всю Україну. Кожен окремо й усі разом ми наближаємо перемогу", - наголосив Сергій.

Повітряна оборона України - новини

Як повідомляв речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, уже майже чотири місяці російські військові літаки не залітають у повітряний простір України, що контролюється ЗСУ.

Крім того, росіяни змінили тактику застосування авіації через втрати. Тепер авіація противника здебільшого діє на відстані.

Вас також можуть зацікавити новини: