Пригожин хоче звалити все невдачі у війні на Міноборони РФ / скриншот

Очільник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин створює собі програму повоєнної Росії. Зокрема, він хоче показати, що він воював, тоді як Міноборони РФ програло війну.

Про це заявив політолог Андрій Піонтковський в ефірі "Еспресо". Він пояснив, що Пригожин сповна використовує події в Бєлгородській області. Так, очільник ПВК вимагав надати йому 200 тисяч бійців для захисту регіону, оскільки російські військові з цим не справляються.

"Звісно, ніхто йому 200 тисяч солдатів не даватиме. Він створює собі програму для майбутньої поствоєнної постпутінської Росії: я, мовляв, воював, я звільнив Бахмут, міністерство оборони все програло, чи, як він каже, вибачте за нецензурну лексику, все про**ало, а я міг би врятувати Білгородську область, але мені не дали 200 тис. Що стосується Кадирова, він намагався виступити на захист Путіна проти Пригожина, але йому швидко нагадали, що пам’ятають його за першою й другою чеченськими війнами", - додав Піонтковський.

Відео дня

Скандальні заяви Пригожина

Нещодавно Пригожин заявив, що Росія може вдарити ядерною зброєю по своїй же території під виглядом операції зі знищення противника у Бєлгородській області, назвавши керівництво РФ психічно хворим.

Крім того, він звинувачував військовослужбовців армії РФ у мінуванні доріг та обстрілі найманців.

За словами екс-спічрайтера російського лідера Аббаса Галлямова, Кремль терпить "плювки" від ватажка ПВК "Вагнер", намагаючись не сваритися з "патріотами", — але відвести загрозу революції це не допоможе. 

Вас також можуть зацікавити новини: