Пригожин веде війну за владу у РФ / фото Коммерсантъ

Радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко заявив, що у Росії падає довіра до армії через інформаційну війну, яку веде засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Денисенко зазначив, що жодної війни між Пригожиним і президентом РФ Володимиром Путіним немає, оскільки він не того рівня, щоб тягатися з очільником держави.

"Відбуваються жорсткі, публічні інформаційні війни між Пригожиним і міністерством оборони РФ та генштабом РФ, і для нас це великий плюс. Пригожин веде цю війну за те, щоб спробувати прорватися до вищої політичної ліги у РФ. Тобто, Пригожин поставив перед собою ціль отримати вплив у Думі на одну з фракцій, як мінімум", - пояснив експерт.

Відео дня

На його думку, інформаційна війна між генштабом РФ та ПВК Вагнера - це війна за політичне майбутнє Пригожина. Водночас сам голова ПВК розуміє, що може бути знищений фізично, якщо зупиниться.

"Пригожин наступив на горло не лише генштабу РФ та Міноборони РФ. Історією із в'язнями Пригожин зайшов на територію МВС Росії, на території їхнього управління в'язницями, він також зайшов на територію російської Прикордонної служби та ФСБ. Пригожин розуміє, якщо він зупинить свій інформаційний вал, він може бути знищений фізично. Він і далі буде нарощувати цю інформаційну війну", - підсумував Денисенко. 

Пригожин і конфлікти з Міноборони РФ

У ЗМІ вже неодноразово з'являлася інформація про те, що Пригожин конфліктує з командуванням РФ. 13 січня чутки підтвердилися, коли в російській "лізі захисту інтересів ветеранів локальних воєн і військових конфліктів" розкритикували Міноборони РФ і заявили, що всі так звані "заслуги" окупантів  в Соледарі належать саме "вагнерівцям". 

Після цього Пригожин чи не вперше публічно вступив у конфронтацію з російським Міноборони, заявивши, що у його найманців "постійно намагаються вкрасти перемогу".

В ОП вже прокоментували скандал "Вагнера" і Міноборони РФ. На думку Подоляка, все це є ознакою феєричного кінця для Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: