Батько Пригожина рано помер, а вітчим віддав його в спортивну школу / скріншот

Журналістка і ведуча 1+1 Наталія Мосейчук у бесіді з російським опозиціонером Ігорем Яковенком розкрила правду про біографію засновника ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина. Виявилося, у рашиста є українське коріння.

"Я згадала про те, що Пригожин теж, загалом-то, якусь частину часу провів в Україні. Між іншим, двоє дідусів, рідний і двоюрідний, у Пригожина теж були з України, з Жовтих Вод (місто в Дніпропетровській області - УНІАН)", - розповіла Мосейчук.

Вона також повідомила, що глибоко "копнула" біографію Пригожина. Їй вдалося дізнатися, чим займалися його дідусі.

"Вони були досить орденоносними чоловіками, бо начебто як двоє пройшли фронт, рідний так точно. Я знаю, тому що він був і комісаром на фронті, і нагороджений... Але другий Дід Пригожина займався розробкою на відкритих уранових рудниках і він керував одним з уранових рудників", - зазначила журналістка.

За словами Мосейчук, вона була сильно здивована, коли зрозуміла, що Пригожин ріс у пристойній родині. Батьки намагалися дати йому гарне майбутнє. Але рашист вибрав інший шлях.

"Я, наприклад, дізналася про те, що мама у нього викладала на кафедрі і що він вступав нібито на фармацевтичний факультет медичного університету або інституту. Нібито він там провчився, здається, один рік і потім загримів вже за статтею за розбій на три з половиною роки. Потім ще понад 10 років йому дали, він вийшов трошки раніше, дев'ять відсидів", - розповіла вона.

Також Мосейчук дізналася, що батько Пригожина рано помер, а вітчим "засунув" його в школу олімпійського резерву, щоб той займався лижним спортом. Журналістка зазначила, що "кухар Путіна" виріс з хлопчика в конкретного кримінальника.

Як Пригожин намагається вибити для "Вагнера" славу в РФ

У ЗМІ вже неодноразово з'являлася інформація про те, що Пригожин конфліктує з командуванням РФ і намагається зайняти своє "місце під сонцем". 13 січня чутки підтвердилися. Так, в російській "лізі захисту інтересів ветеранів локальних воєн і військових конфліктів" розкритикували Міноборони РФ і заявили, що всі так звані "заслуги" російської армії в Соледарі належать саме "вагнерівцям". 

Після цього в конфлікт вступив сам Пригожин. Він чи не вперше публічно вступив у конфронтацію з російським Міноборони. Пригожин заявив, що у його найманців "постійно намагаються вкрасти перемогу".

В ОП вже прокоментували скандал "Вагнера" і Міноборони РФ. За словами Подоляка, все це є ознакою феєричного кінця для країни-агресора.

Вас також можуть зацікавити новини: