Сергій Шойгу "викопав могилу" Євгену Пригожину, вважає військовий експерт / скріншот

Скоро російські окупанти втратять місто Бахмут Донецької області (раніше називалося Артемівськ), великий внесок у захоплення якого зробили члени приватної військової компанії "Вагнер" під керівництвом Євгена Пригожина, і тому міністр оборони РФ Сергій Шойгу "викопав могилу" Пригожину.

Навіть, якщо команду про знищення Пригожина давав російський диктатор Володимир Путін, то "документики, пачечку таку, знаєте, з доносом на "Вагнер", це все-таки підготував однозначно Шойгу", розповів військовий експерт Михайло Притула в ефірі "FreeДом".

"Ну, по-перше, зроблено надто демонстративно, знаєте, по-військовому, конкретно, так. Тобто ось надійно - знищити літак так, щоб всі бачили, хто це зробив. Чому в цей момент - це в принципі зрозуміло. Річ у тім, що у Шойгу не дуже добре справи йдуть у Бахмуті... Ось там починається проблема, велика проблема для Шойгу, тому що Артемівськ він втратить...", - заявив експерт.

За його словами, таким чином на Шойгу ляже відповідальність за те, що він втратив "здобич" Пригожина. "І таки чином ця ситуація буде розкручена дуже сильно в ЗМІ Пригожиним, і Шойгу міг втратити свою посаду тільки лише тому, що він... не зміг утримати Бахмут. Ось ця ситуація наближається, ...тобто це ситуація днів, реально - днів, і Шойгу був змушений кидати велику кількість своїх резервів для того, щоб утримати Бахмут. Ось те, що відбувалося на лінії фронту", - підкреслив Притула.

Експерт додав, що ця критично загрозлива Шойгу ситуація змусила його діяти швидко. "Ну, природно, дата була (ліквідації Пригожина - Ред.) обрана 23 серпня для того, щоб як би підкреслити те, що два місяці пройшло, і все - питання вирішене", - вважає аналітик.

Ліквідовано Євгена Пригожина - новини, які сьогодні варто знати

"Вагнерівці" під керівництвом Євгена Пригожина у ніч на 24 червня влаштували заколот в РФ - захопили кілька військових об'єктів, збили, в тому числі рідкісний військовий літак і знищили десять офіцерів і рушили колонами в бік Москви. Володимир Путін назвав дії найманців зрадою.

Вдень того ж числа заколот закінчився "договірняком" - членам ПВК "Вагнер" дозволили перебазуватися в Білорусь, і Пригожин зупинив рух колон на Москву.

Увечері 23 серпня в Тверській області розбився літак з "вагнерівцями" і серед них, зокрема, був Пригожин. ЗМІ писали, що літак могли підірвати. Крім того, за однією з версій, борт збила російська протиповітряна оборона. За відомостями ЗМІ, похорон Пригожина може відбутися 29 серпня.

Довідка УНІАН. Євген Пригожин в кінці травня стверджував, що Бахмут повністю захоплений. Потім в українському Міноборони повідомили, що в місті наші бійці контролюють деякі об'єкти. 

Пізніше стало відомо, що захисники України пішли в контрнаступ і звільнили чимало нашої землі, в тому числі на Бахмутському напрямку. Наприкінці липня командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський сказав, що створено всі умови для звільнення Бахмута. За його словами, супротивник перебував у напівоточенні.

Вас також можуть зацікавити новини: