Взимку фронт "не зупиниться" / УНІАН

Фронт взимку навряд чи зупиниться, оскільки українське військове командування може використати одну важливу перевагу перед ворогом.

Як розповів в ефірі FREEDOM військовий експерт, офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін, наразі ЗСУ на півдні, швидше за все, зайняті зачисткою звільненого правобережжя і вогневим впливом російських сил на лівому березі Дніпра.

Росія не виконала жодної поставленої мети, навпаки - Кремль постійно змінював завдання по Україні, не роблячи жодних висновків. Тому Москва зараз намагається по максимуму заморозити бойові дії, всіляко заявляючи про нібито "переговори", зазначив Левін. 

"Припустимо, вони говорять про переговори. Чого ви будете вимагати? Вийдіть з Херсона? Це ж маячня. Складно говорити про якісь цілі, про спільні знаменники. Їм потрібно максимально відтягнути і заморозити. До речі, мобілізовані - не та бойова сила, яка допоможе вам перейти в наступ і захопити нові регіони. Просто у своїй масовості це дозволяє їм максимально відтягувати і затягувати", - висловився військовий. 

Левін додав, що поміняв свою оцінку щодо того, як війна буде розвиватися взимку. На його думку, фронт не зупиниться. 

"Мені здається, ЗСУ намагатимуться реалізувати свою перевагу в обмундируванні. Гріх не реалізувати цю перевагу. Військовий геній - це не упустити ці можливості. В України буде така можливість... Це не означає, що будуть якісь великі прориви, але фронт повністю не зупиниться. Напевно ЗСУ готують якісь сюпризи цієї зими", - вважає Левін.

Війна в Україні: що буде взимку 

У листопаді ЗСУ звільнили від ворога правобережжя Херсонської області включно з Херсоном, двома місяцями раніше - прорвали оборону ворога в Харківській області. Незважаючи на успіхи українських військових, західні військові все більше схиляються до того, що взимку обом сторонам буде важко вести бої. У зв'язку з чим на Заході стало більше прихильників "мирних переговорів" України з Росією.

Водночас західні ЗМІ зазначають, що бойовий дух українських захисників навпаки вказує на готовність продовжувати контрнаступ.

Готовність допомагати українській армії не зменшувати темпи у наступах взимку висловили учасники сьомого "Рамштайну", в тому числі глава Пентагону. Ллойд Остін вважає, що зима - на боці української армії, оскільки вона буде краще оснащеною, ніж російська, і продовжить підривати російські шляхи забезпечення спорядженням. 

Надходження якісної броні для ЗСУ підтвердив і міністр оборони Олексій Резніков: "Під час активної фази війни ми стали де-факто незалежними в одному з важливих елементів забезпечення наших воїнів. Ми намагаємося застосовувати подібну стратегію скрізь, де це обґрунтовано. Щоб Україна максимально спиралася на свій потенціал і розвивала його. В першу чергу - в процесі забезпечення озброєнням і військовою технікою". 

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, взимку умови для ведення боїв "будуть набагато більш сприятливі для Києва, ніж для Москви", тому західні союзники повинні цим скористатися. 

Вас також можуть зацікавити новини: