У Пскові пролунали вибухи / скриншот

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зауважив, що війна все більше переходить на територію Росії. Свою думку він висловив у Twitter, наголосивши на вагомості висновків щодо подій у Пскові.

"Війна все більше переходить на територію Росії, і її неможливо зупинити. Це наслідок втраченої прифронтової складової (Росія вже давно воює лише чисельно і лише в обороні, попри всі пропагандистські міфи) і відсутності реалістичних систем управління силою в регіонах (зокрема протиповітряної оборони)", - зазначив Подоляк.

Водночас, зауважив він, заклики уникати будь-яких ударів на законній території Росі виглядають дивно і все одно продовжують заохочувати країну-окупанта до продовження агресії.

Відео дня

Утім, додав радник керівника ОП, Україна суворо дотримується зобов'язання не використовувати зброю своїх партнерів для ударів по території Росії і діє виключно в рамках принципів оборонної війни.

Подоляк також зауважив, що президент Росії Володимир Путін "є абсолютно непридатним для переговорів суб’єктом".

"Історія" з показовим вбивством Пригожина свідчить про те, що Путін не буде виконувати жодних домовленостей, не хоче жодних домовленостей і націлений виключно на ескалацію, розгортання масштабів вбивств і руйнувань. Отже, доки Путін буде президентом, війна триватиме. Затягуючи Росію все глибше в прірву хаосу", - написав він.

Атака на Псков РФ - що повідомлялося

Як відомо, цієї ночі в районі псковського аеродрому пролунали вибухи, на місці почалася пожежа. На оприлюднених у соціальних мережах фото і відео можна було побачити, що від аеродрому в районі Хрести піднімається кілька стовпів чорного диму. Повідомлялося, що на аеродромі горіли літаки Іл-76.

Як повідомив у коментарі УНІАН представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, на аеродромі Пскова внаслідок нічної атаки було повністю знищено чотири транспортні літаки Іл-76. Ще декілька одиниць Іл-76 було пошкоджено.

Вас також можуть зацікавити новини: