Саакашвілі впевнений, що Путін вдарить по Україні ядерною зброєю / фото УНІАН

Росія застосує тактичну ядерну зброю проти України. Найімовірніше, це станеться, коли ЗСУ зайдуть у Крим.

Про це пише екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі у колонці для УП. За його словами, нещодавно президент США Джо Байден зробив вкрай серйозну заяву щодо ймовірного застосування ядерної зброї.

"Я вважаю, що все, що Путін робить останніми місяцями – це і є підготовка до натискання червоної кнопки. Попри скептицизм декого з приводу українського наступу, у Москві знають точно, що за нинішніх можливостей ЗСУ, їм точно не втримати 100-кілометрову ширину приазовського коридору, і рано чи пізно їхню оборону буде перервано", - зазначає Саакашвілі.

Він вважає, що ЗСУ знищать Кримський міст та стоятимуть біля входу у півострів. Російське військо буде приречене, а у Кремлі розпочнеться розвал режиму.

"І ось щоб не допустити цього, Путін планує вдарити тактичною ядерною зброєю по центру ухвалення рішень, тобто по центру Києва. Швидше за все до цього буде розіграно якусь провокацію в Білорусі, щоб зобразити, що це мінськ спонукав Москву діяти з метою захисту союзника", - прогнозує Саакашвілі.

Екс-президент Грузії не виключає, що Путін може наказати вдарили тактичною ядерною зброєю по найбільшому логістичному центру в польському Жешуві.

"Припускаю, що якщо йтиметься про 2-3 ядерні снаряди, то НАТО обмежиться конвенційним реагуванням", - додав він.

Загроза ядерного удару

Останніми тижнями світова спільнота занепокоєна ймовірність ядерного удару РФ по Україні. Зокрема, президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним "реальна". 

Україна поки не фіксує підвищення такої загрози. Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Росія не піде на ядерний удар по Україні. За його словами, при владі в РФ "не так багато ідіотів".

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що російський диктатор Володимир Путін не готовий застосувати ядерну зброю, хоч і перемістив частину арсеналу в Білорусь.

Вас також можуть зацікавити новини: