Черник висловився про "стратегію" Путіна / фото REUTERS

Російський диктатор Путін відповідно до певної "ідеологічної схеми" може хотіти програти НАТО.

Таку думку висловив військовий експерт Петро Черник в ефірі Радіо НВ.

Згідно з цією "схемою", пояснює експерт, Путін не може програти Україні.

Відео дня

"А ось програти НАТО він може. ... У них там пропаганда досягла такого рівня, що один з мастодонтів світової пропаганди Йозеф Геббельс перевертається від заздрості в могилі, тому що такого рівня зомбування, мабуть, не бачила історія. Будь-яку тезу, будь-яку поразку вони перетворять на перемогу", - говорить Черник.

Експерт припустив, що в разі російського удару по Литві й подальшого програшу він може сказати росіянам наступне: "Я зробив все, що міг, знизив статус НАТО, знизив статус України. Ми не можемо виграти у НАТО, але ми зробили все можливе, що НАТО на нас не нападе".

Після, прогнозує він, між РФ і Заходом опуститься "залізна завіса", а Путін буде спокійно доживати своє життя, як Кім Чен Ин.

"Умовно Північна Корея, звучить дивно, але такий сценарій нас би влаштував. Бо рішення на пониження геополітичного статусу Росії є", - підсумував він.

Раніше російський публіцист Андрій Піонтковський спрогнозував, що Путін втратить владу після деокупації Збройними силами України. Його наступники будуть такими ж мерзотниками, як і він, проте підуть на серйозні поступки.