Путін хоче захоплення всього Донбасу / скріншот

Генерал армії та екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявляє, що Путін планує до Нового року захопити весь Донбас. І вкрай важливий для агресора Бахмут.

Але, як зазначив генерал в інтерв'ю "Обозревателю", ЗСУ ефективно дають відсіч російським окупантам на Донецькому та Луганському напрямках. Серед пріоритетних для РФ напрямків - і Запорізький, й Херсонський.

Маломуж назвав захоплення Бахмута питанням особистого престижу Путіна. За його інформацією, президент Росії не раз ставив завдання захоплення цього міста, але це ніяк не вдається окупаційним військам. Не допомагає і перекидання вагнерівців й спецназу.

Відео дня

За прогнозом генерала, для досягнення своїх цілей щодо Донбасу Кремль буде перекидати в район Бахмута всі наявні сили, в тому числі військову техніку.

"До Нового року ставиться завдання захопити Донбас. Але українська армія потужно протидіє реалізації цих планів, тому, на мою думку, перспектив захоплення всього Донбасу немає", – підсумував він.

Цілі Путіна щодо війни в Україні

Із самого початку повномасштабного вторгнення в Україну в Кремлі називали метою цієї війни "денацифікацію" і "демілітаризацію". З часом цілі змінилися. Як бачимо, РФ хоче повного знищення нашої країни.

Крім того, Путін ставив завданням утримати Херсон за всяку ціну. Але російські війська ганебно відступили на лівий берег Херсонської області. Тепер же головною метою кривавого диктатора експерти називають захоплення Бахмута Донецької області. Зараз за місто йдуть криваві бої.

Вас також можуть зацікавити новини: