Військовий експерт пояснив, що Валерій Залужний мав на увазі, пишучи про позиційну війну у статті для відомого західного видання / фото facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті для The Economist насправді писав про те, що Росія намагається втягнути українську державу в позиційну війну.

Українські війська будуть намагатися не потрапити у ворожу пастку, і про це Залужний чітко говорить, поділився думкою військовий експерт Михайло Самусь в ефірі телемарафону. "Ну, насправді чомусь і в інтернеті, і всі заголовки і, мабуть, розуміння цієї статті зводиться до того, що Залужний сказав, що ми зайшли у глухий кут, і це чергова зрада", - зазначив аналітик.

За його словами, "насправді… Залужний говорить абсолютно протилежне - він говорить про те, що насправді… Росія нас намагається втягнути в позиційну війну, на кшталт Першої світової війни (28 липня 1914 року - 11 листопада 1918-го - Ред.), саме для цього вони збудували ці фортифікаційні лінії оборони, які дуже схожі на (ті, що були у - Ред.) Першу світову війну, і якраз вони хочуть затягнути нас у цю пастку". 

Важливі новини - Залужний написав статтю для The Economist про хід війни в Україні

У статті Валерія Залужного для The Economist йшлося, що повномасштабна війна в українській державі перетворюється на позиційну - це протистояння на виснаження, і воно вигідне російським загарбникам.

За словами головнокомандувача ЗСУ, нашій країні для виходу з такого роду війни необхідна, зокрема, авіація, оскільки контроль над повітряним простором потрібен для проведення операцій на землі.

Вас також можуть зацікавити новини: