Росія виводить атаки "Шахедів" на системний рівень / фото ua.depositphotos.com

Росія виводить атаки дронів на новий системний рівень і здатна застосовувати по Україні до 500 дронів на місяць. Про це пише військовий експерт Олександр Коваленко, оцінюючи тенденцію дронових атак РФ.

Так, він нагадав, що в ніч на 27 грудня російські окупанти запустили по Україні 46 дронів-камікадзе Shahed-131/136, з яких 32 було збито. Експерт зазначає, що цей наліт став другим за чисельністю застосованих дронів в грудні, поступаючись тільки атаці 6 грудня, коли було застосовано 48 дронів.

"Так само в грудні РОВ нальоти дронів-камікадзе вивели на системний рівень. Практично щовечора, в межах 18:00-20:00 здійснювалися пуски декількох груп. Щоденні нальоти говорять про заздалегідь складений і розписаний план грудневого терору", - підкреслює Коваленко.

Відео дня

Він також вказує, що станом на 27 грудня вже було застосовано 496 Shahed-131/136, і фактично, наступний наліт в цьому місяці може встановити абсолютний рекорд із застосування дронів-камікадзе Shahed-131/136 за місяць. Попередній рекорд був встановлений у вересні (504), а до того в травні (406).

"З урахуванням нарощування виробництва Shahed-131/136, не виключено, що Росія може виводити застосування даних дронів на системний, щовечірний рівень, з можливістю застосування в середньому від 400 до 500 одиниць на місяць", - прогнозує експерт.

Нічна атака РФ - що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі російські окупанти в черговий раз атакували Україну, застосувавши 46 БПЛА типу "Shahed-136/131". Дрони-камікадзе запускали з двох напрямків: з Балаклави (окупований Крим) і з Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю РФ. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 32 ворожих ударних дрони. 

Більшість безпілотників, які не вдалося збити, атакували прифронтові території, зокрема, Херсонську та Одеську області. 

В Одеській області через падіння уламків збитого дрона є кілька поранених, серед яких - підліток. Загинули дві людини.

Вас також можуть зацікавити новини: