Через падіння уламків дрона сталась пожежа / фото t.me/SJTF_Odes

Вночі окупанти масовано атакували південь України. В Одеській області через падіння уламків збитого дрона є загиблі та поранені, серед яких – підліток. 

"Вночі ворог атакував південні регіони ударними БпЛА типу "Shahed-131/136".  Дві хвилі атак з інтервалом в 15 хвилин склали 7 годин напруженої бойової роботи. Силами протиповітряної оборони знищено 17 дронів-камікадзе: 12 - на Одещині, 3 -  на Миколаївщині, 2 - на Вінниччині", - повідомили у Силах оборони півдня України.

Крім того, загарбники атакували Херсон, однак інформація про постраждалих ще уточнюється.

"Зосереджено ворог вдарив по Херсону, там пошкоджено торговельний центр і багатоквартирні будинки. Також сталося влучання у складські приміщення науково-дослідної установи аграрного профілю. Інформація про постраждалих уточнюється", - йдеться у повідомленні.

На Одещині ворог зосередився на атаці обласного центру. Сили протиповітряної оборони відпрацювали всі ворожі цілі, але уламки збитих БпЛА впали на одну з незаселених новобудов. Також збитий у повітрі дрон поцілив у дачні будинки у передмісті Одеси. 

За даними Сил оборони, пожежу, яка спалахнула, вже ліквідували. Спочатку повідомлялось про одну загиблу людину та трьох поранених, серед яких 17-річний підліток.

Як зазначив очільник Одеської ОВА Олега Кіпер, внаслідок атаки загинунув 35-річний чоловік. Також серед поранених - 37-річна жінка. 

Оновлено о 12:44. Пізніше він уточнив, що кількість загиблих у передмісті Одеси збільшилась до двох. Одна людина загинула на місці, ще один чоловік, госпіталізований у тяжкому стані, помер. Наразі 17-річний поранений залишається в лікарні, двоє дорослих – жінка та чоловік – лікуються амбулаторно. 

Також Кіпер заявив, що 6-річна дитина, про яку у МВС повідомили, як про особу, поранену під час дронового удару, постраждала за інших обставин.

Нічна атака дронів

Нагадаємо, у ніч на 27 грудня російська армія атакувала Україну безпілотниками типу "Shahed-136/131" із двох напрямків: Балаклави (окупований Крим) та з Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю РФ.

Загалом запустили 46 БПЛА, з яких вдалось знищити 32 ворожі ударні БпЛА.

Більшість дронів, які не вдалось збити, атакували прифронтові території, зокрема Херсонську область, ще кілька -  упали без наслідків.

Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Одеській,  Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Вас також можуть зацікавити новини: