Окупанти вирішили пожвавитися в районі Куп'янська / Emerging Europe

Командування окупантів не відмовилося від планів вийти на кордони Луганської області, тим самим закривши так зване "ЛНР" і, в перспективі, закріпитися на лівому березі Оскола.

Про це повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Він зазначив, що після провалу планів на рахунок Куп'янська в минулому році, росіяни взяли умовну паузу, нагнали в Луганську область нові витратні матеріали "Шторм-Z" та так само перетягнули 25 ОВА. "Зараз можна спостерігати першу активізацію по осі, зокрема, в районі Макіївки, де підрозділи 3 МСД роблять спроби просування", - зазначив аналітик.

"Авантюристи в лампасах вирішили спробувати сили вдруге. При цьому обрали для цього не найсприятливіший час як для місцевості. Починати повторний наступ в стартуючий сезон дощів, там де це і справді має критичне значення?", - поділився думкою Коваленко.

Відео дня

Війна в Україні: новини

Українські війська продовжили наступальні дії на Бахмутському напрямку і просунулися на схід від Андріївки. Також ЗСУ просунулися на заході Запорізької області.

При цьому в британській розвідці відзначили, що в останній місяць ситуація в районі населеного пункту Велика Новосілка Донецької області і ситуація на фронті в цілому стабілізувалася. Аналітики розвідки відзначили, що з початку і до середини літа в цьому районі велися інтенсивні бої, але за останній місяць бойові дії там стали "значно менш інтенсивні".

Вас також можуть зацікавити новини: