ЗСУ стримують ворога під Бахмутом / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az и Баку.TV

Російські війська не зможуть просунутись далі у разі захоплення Бахмута. Наразі агресор перебуває на вирішальному етапі вичерпання сил у Донецькій області.

Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі "Еспресо". Він пояснив, що 40 км до Бахмута окупанти долали дев'ять місяців - по 4 км на місяць, у середньому. Через це вони вичерпали свій наступальний потенціал. Згурець впевнений, що інтервенти не можуть захопити місто через щільну оборону.

"Якщо ми говоримо про Слов'янськ і Краматорськ, то там іще не менш, ніж 20 км лінії оборони, яка так само захищена. Я думаю, говорити, що ворог має потенціал, щоб після охоплення Бахмута просуватися далі, - переоцінення можливостей РФ на поточному етапі. Я думаю, зараз усі зусилля ворога на п'ятьох напрямках першої фази наступу на Донбасі, яка почалася 8 лютого, перебувають у вирішальній фазі з погляду вичерпання можливостей російських сил", - зазначив експерт.

Відео дня

За його словами, Бахмут важливий для стримування та сковування російських сил, але просування окупантів на значну відстань за місто не має потенціалу.

Ситуація під Бахмутом

За підрахунками ЗМІ, Росія під Бахмутом втратила вже від 20 до 30 тисяч убитими та пораненими.

Як повідомили аналітики Інституту вивчення війни, за останні дві доби російські позиції біля річки Бахмутка зрушили на 200 метрів ближче до східної частини міста. Також фіксуються просування росіян у південно-західному Бахмуті.

Попри це в ISW переконані, що армія РФ не зможе прорватися вглиб України у разі захоплення Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: