Міноборони Росії заявляє про проведення у Криму навчань за участю різних родів військ / скріншот, facebook.com/interfaxonline

Російські військові заявляють про проведення в четвер, 22 квітня, міжвидових навчань на полігоні "Опук" у Криму в рамках раптової перевірки боєготовності.

Зокрема, кораблі Чорноморського флоту і частина сил Каспійської флотилії Південного військового округу вже вийшли в море в район проведення навчань, передає "Інтерфакс" з посиланням на російське Міноборони.

Читайте також"Вторгнення в Україну малоймовірне": аналітики розповіли, чому РФ стягує військаПолігон "Опук" розташований за 60 км від Феодосії та за 40 км від Керчі. Зазначається, що у навчаннях мають взяти участь підрозділи загальновійськового об'єднання, об'єднання ВПС і ППО, бойові кораблі та судна, військові частини берегових військ Чорноморського флоту, частина сил Каспійської флотилії Південного військового округу, а також підрозділи Повітряно-десантних військ. У Міноборони РФ не уточнили, скільки особового складу і військової техніки буде залучено.

За словами російських військових, з'єднання ВДВ уже завантажили техніку та особовий склад на літаки військово-транспортної авіації й вирушили до призначеного району. Підрозділи морської піхоти також уже розташовані на великих десантних кораблях і десантних катерах. Крім того, розгорнуті сили й засоби берегових військ, протиповітряної оборони та ракетних протикорабельних комплексів.

Російські війська біля кордонів України та у Криму

Головні новини України та світу на ранок 22 квітня