Російські окупанти щодня обстрілюють місто / фото УНІАН

Внаслідок обстрілу Бахмута Донецької області 6 січня загинуло двоє людей, ще 13 цивільних були поранені. Як повідомляє Офіс генпрокурора, розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 6 січня окупаційні війська РФ здійснили чергові артилерійські обстріли Бахмута та Бахмутського району.

"Внаслідок потужних мінометних атак по житлових кварталах загинули 66-річний чоловік та 61-річна жінка. Ще 13 людей дістали мінно-вибухові травми та осколкові поранення", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що також зазнали пошкоджень та руйнувань приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки та інші об’єкти.

Двоє людей загинули / фото Донецької обласної прокуратури

Бої в Бахмуті - яка ситуація у місті на сьогодні

Із самого початку повномасштабного вторгнення до України Росія думала, що з легкістю захопить Донецьку та Луганську області. Частина цих регіонів була окупована загарбниками ще у 2014 році, було створені так звані "ЛДНР".

Та після початку війни у 2022-му році окупанти зрозуміли, що їм не захопити повністю Донеччину й Луганщину, наразі рашистам поставили завдання захопити Бахмут. Місто стало справжньою фортецею, українські військові щодня відбувають по кілька атак путінських військових на місто, воно постійно під вогнем.

Зеленський заявляв, що Бахмут залишається найгарячішою точкою на всій лінії фронту, яка простягається на понад 1300 кілометрів. А в Донецькій ОВА повідомляли, що внаслідок бойових дій Бахмут зруйновано на понад 60 відсотків

Вас також можуть зацікавити новини: