фото REUTERS

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що за минулу добу російські окупаційні війська здійснили 49 обстрілів по районах Харкова.

Про це йдеться у дописі в його Telegram-каналі.

Синєгубов зазначив, що 22 добу Харків тримає оборону. При цьому ворог не досягнув своєї мети, жодна наступальна операція окупантів не мала успіху.

Відео дня

"За минулу добу російські окупаційні війська знову нанесли 49 обстрілів по районах Харкова. При цьому збільшилась кількість обстрілів з реактивних систем залпового вогню (БМ-21) - близько 10 разів. Ворожої авіації по місту Харків не зафіксували", - розповів він.

Голова ОВА нагадав, що окупант вночі обстріляв місто Мерефу, що в Харківському районі, внаслідок чого зруйновано школу та будинок культури, пошкоджено житлові будинки. Є постраждалі, рятувальники ліквідовують наслідки.

"Ворог не полишає спроб просунутися вперед через місто Ізюм, але успіху не має. Українська армія дає гідну відсіч: лише за минулу добу в Ізюмському районі підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ збили 2 літаки та вертоліт противника", - наголосив Синєгубов.

Крім того, біля Харкова Збройні сили України напередодні ліквідували ворожу батальйонно-тактичну групу.

"Знищили техніку, пальне і боєприпаси. Це значно послабило наступальні позиції росіян, які і так деморалізовані. Українська армія захищатиме до перемоги!", - написав голова ОВА.

Раніше повідомлялося, як Росія нещадно обстрілює Чернігів: за добу у морги доставили 53 вбитих людей.

Вас також можуть зацікавити новини: