ЗРК з-300 / фото Генеральний штаб ЗСУ

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чому російські ракети C-300 так складно збивати.

"С-300 - балістичні ракети. Вони можуть коригувати свою траєкторію. І це одна з причин, чому вони незбивні", - зазначив він.

За його словами, коли росіяни застосовують С-300 по наземних цілях, ці ракети можуть летіти на відстань до 100 кілометрів:

Відео дня

"Або за координатами, або по GPS... 100 кілометрів з надзвуковою швидкістю ця ракета пролітає за кілька хвилин, навіть секунд. Харків'яни писали, що долітає за 40-50 секунд. За такий короткий час засікти пуск, обробити дані, розрахувати точку зустрічі і випустити протиракету, щоб вона встигла перехопити до того, як С-300 зайде на ціль... це практично нереально".

Скільки у Росії ракет С-300 - що повідомлялося

Раніше УНІАН писав, що росіяни часто по Україні запускають старі ракети з-300. У Головному управлінні розвідки Міноборони України відзначали, що дані ракети час утилізувати, і їх дуже багато у РФ.

"Їх близько 7 тисяч. Замість того, щоб витрачати кошти на утилізацію, вони просто випускаються по нашій території. Якщо порахувати, скільки вони їх використовують, то їм вистачить цих ракет ще на 3 роки", - повідомляли в управлінні рік тому.