Росія змінила тактику ракетного терору на тлі посилення української ППО / фото kremlin.ru

Остання масована атака окупантів показала, що Росія змінила тактику ракетного терору України. Це сталося на тлі посилення протиповітряної оборони ЗСУ.

До таких висновків дійшли журналісти CNN, які поспілкувалися з експертами та офіційними особами. Як заявив Джастін Бронк, старший науковий співробітник з питань повітряної потужності і технологій лондонського Королівського інституту об'єднаних Збройних сил (RUSI): "В останні шість місяців або близько того спостерігається тенденція до збільшення проміжків між ракетними нальотами, але при цьому одночасно використовується більше ракет, щоб обороні було складніше перехопити їх всі".

Зміна в тактиці ракетного терору відбулася на тлі посилення української ППО. Під час останньої атаки рашисти задіяли гіперзвукові ракети "Кинджал" у кількості шести штук. Раніше спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв, що у Росії є близько 50 "Кинджалів".

Відео дня

"Москва, схоже, адаптує свої ракетні атаки, щоб ще більше ускладнити завдання захисників, використовуючи дозвукові крилаті ракети, набагато більш швидкісні аеробалістичні ракети "Кинджал", а також, можливо, хибні цілі та інші контрзаходи", — сказав Дуглас Баррі, старший науковий співробітник з військово-космічної тематики Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS).

За майже півроку регулярних масованих обстрілів Україна адаптувалася до тактики рашистів. Протиповітряна оборона держави поліпшила ефективність збиття крилатих ракет і іранських дронів-камікадзе Shahed-136/131.

За словами Джастіна Бронка, українські захисники вивчили маршрути, які використовуються окупантами для запуску ракет. ЗСУ оптимізували розстановку засобів ППО і підвищили здатність відстежувати удари, в чому часто допомагали звичайні українці. Громадяни країни надсилали повідомлення про польоти ракет через спеціальний додаток.

Однак з "Кинджалами", як і з балістичними ракетами, є проблема. Україна поки не володіє засобами, щоб їх знищувати. Про це в коментарі журналістам висловився економічний радник президента України Володимира Зеленського Олександр Роднянський: "Вони використовують гіперзвукові ракети. Вони використовують нові види зброї і дивляться, як наші системи ППО можуть з цим впоратися". Радник додав, що поточні засоби протиповітряної оборони України "не справляються досить добре".

Масований обстріл України 9 березня: основна інформація

Рашисти атакували багато областей нашої держави. Під ударами опинилися Львівщина, Харківщина, Дніпропетровщина та інші регіони.

Окупанти в цілому випустили 81 ракету, 34 з яких збили повітряні сили ЗСУ. У цю кількість входять і 6 гіперзвукових "Кинджалів".

Однією з цілей рашистів стали енергетичні об'єкти. В результаті удару було пошкоджено 3 ТЕС. На Харківщині та Житомирщині спостерігалися проблеми з електрикою. Стабілізаційні відключення все ще діють на частині території України.

Вас також можуть зацікавити новини: